Crima de la Pogănești – Un caz nerezolvat. Criminalul este liber!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În săptămânalul Actualitatea nr. 1173 din 4-10 iunie 2020, vă informam despre crima înfiorătoare care a îngrozit satul Pogănești din comuna Bârna, în seara zilei de 2 iunie 2020. 

Daminescu Gligor Costică, zis «Bumbu», în vârstă de 63 de ani, și-a ucis nepotul, Hodobaș Gheorghe-Alin, în vârstă de 39 de ani, cu mai multe lovituri de cuțit.

Pe fondul unui conflict mai vechi între nepot și unchiul său, în seara zilei de marți, 2 iunie 2020, ar fi izbucnit un nou scandal între cei doi.

Bărbatul de 39 de ani, recent eliberat din penitenciar, a mers acasă la bărbatul de 63 de ani, înarmat cu o rangă și un cuțit.

Cei doi s-au încăierat, iar în timpul altercației sexagenarul a reușit să-i ia cuțitul bărbatului de 39 de ani și să-l înjunghie.

Loviturile i-au fost fatale bărbatului de 39 de ani, care a căzut ca secerat la pământ într-o baltă de sânge și și-a dat ultima suflare în scurt timp.

Bărbatul de 63 de ani a fost reținut de către  polițiști, fiind cercetat pentru omor. Ancheta a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Iată ce ne-a declarat cu privire la acest caz Farcaș Petru Nicolae, din Sărăzani, comuna Bârna, consilier local:

„Hodobaș Gheorghe-Alin (victima, n.r.) m-a sunat duminică, 31.05.2020, zicându-mi să vin în Pogănești, la unchiul său, că vrea împăcare cu el, deoarece tot îl reclamă poliției Bârna și caută să-l omoare.

Sluga Georgică, venind la el, i-a zis că și-a pregătit un cuțit să-l omoare. La telefon i-am răspuns să mă contacteze luni, 01.06.2020, după ce vorbesc cu primarul, că el și organul de poliție sunt autoritățile în comună.

După crimă, l-am informat pe dl. Pecora Dumitru și pe șeful postului Bârna, dl. Teodorescu, care mi-au dat telefonul comisarului Sârbu, apoi la Poliția din Lugoj am dat o declarație.

Am rămas însă uimit că în Dosarul penal nr 296/P/2020, procurorul Trastău Olimpia-Maria, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, având alături ofițeri din I.P.J Timiș – Serviciul de Investigații Criminale și specialiști criminaliști, nu i-a găsit vinovați pe Daminescu Gligor Costică, zis «Bumbu», criminal odios, nici pe sluga lui, Criclevit Georgică – părtaș, ci doar martor.

Ordonața de clasare din 7 August 2020, fiind atacată cu plângerea Nr. 94/II/2/03.09.2020, procurorul șef de Secție Penală Damian Ioan respinge plângerea la 11 septembrie 2020, deși în Dosarul nr. 319/P/2016, Damian Ioan, pe atunci procuror, prin Rechizitoriul din 14.09.2016 al Tribunalului Timiș, l-a condamnat pe Daminescu Gligor Costică, zis «Bumbu», la 3 ani și 6 luni, el fiind eliberat condiționat la 23.01.2019.

Hodobaș Mariana-Mirela (sora victimei, n.r.) intervine la Tribunalul Timiș, iar judecătoarea Adriana Stoicescu, șocată de declarațiile criminalului Daminescu Gligor Costică, prin Hotărârea nr. 593/10.12.2020, din Dosarul 3812/30/2020, desființează soluția de clasare și dispune punerea în mișcare a urmăririi penale. Dar inculpatul criminal Daminescu Gligor Costică este încă liber!”

1 comentariu

  1. Scandalos…din punct de vedere briocratic si politic este totul posibil! Asta se datoreaza sistemului corupt! Cunosc un caz in care „inculpatul” a fumat impreuna cu mai multi prieteni o tigara ce continea canabis intr-o tara unde este legalizata aceasta planta, dupa o saptamana de la consum a fost oprit in trafic si testat drugtest caz in care a iesit pozitiv cu o cantitate infirma gasita in sange, aproximativ 0,00000000012 mg/l de sange THC, drept urmare este cercetat penal avand permisul suspendat de aproximativ 2 ani de zile plus ca risca o pedeapsa cu inchisoarea. In concluzie va las pe voi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.