Crescătorii de ovine vor primi şi în 2019 ajutor de minimis pentru comercializarea lânii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În Ședința de Guvern din data de 8 februarie 2019 a fost adoptată o Hotărâre care modifică și completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescă-torilor de ovine pentru comercializarea lânii”, prin care se reglementează continuarea în 2019 a Programului și condițiile aferente acestuia. Perioada de înscriere pentru 2019 este cuprinsă între data intrării în vigoare a prezentei hotărâri și 28 martie 2019, inclusiv, iar perioada de cerere în care producția de lână poate fi valori-ficată este între 29 martie-30 septembrie 2019, inclusiv.

Solicitanţii înregistraţi în Registrul unic au obligaţia de a depune la Direcțiile Agri-cole Județene documentele justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute până la 1 noiembrie 2019, inclusiv. Comercializarea lânii se realizează către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii, direct sau printr-un intermediar, care are încheiat un contract de livrare lână cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii. Pentru acordarea sprijinului, documentele justificative trebuie să ateste că lâna a fost co-mercializată respectând interesul părților. Este necesar ca documentele justificative (factura sau filele din carnetul de comercializare) să indice cantitatea de lână comercializată, direct sau prin intermediar.

În cazul intermediarului, acesta va menționa pe filele din carnetul de comercializare al crescătorului de ovine nu-mărul contractului încheiat cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii. De asemenea, este reglementată plata cantității de lână comercializată în perioada de valorificare corespunzătoare și nedecontată în anul 2018.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.