Corporația Meseriașilor Lugoj s-a reunit în tradiționala întâlnire de final de an

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Tradiționala întâlnire a Corporației Meseriașilor a avut loc miercuri, 18 decembrie, la un cunoscut restaurant din Lugoj. Aceasta a fost cea de-a 25-a întâlnire la final de an, la care au luat parte reprezentanți ai breslelor, politicieni, dar și reprezentanți ai noii genrații și anume membrii Asociației Fusion of Arts, în frunte cu președintele asociației, Rosana Căpraru.

Vasile Belințan, președintele Corporației Meseriașilor, a sunat clopoțelul pentru a da startul întâlnirii, iar fostul deputat Sorin Stragea a spus câteva cuvinte despre tradiția acestor întâlniri.

Un discurs a ținut și Rosana Căpraru, reprezentanta noii generații, cea care va duce mai departe tradiția corporației lugojene, unică în țară.

Despre tradiția de un sfert de secol de la reînființarea  corporației a vorbit Vasile Belințan, președintele Corporației Meseriașilor.

„Continuăm tradiția, în acest an este cea de-a 25-a întâlnire a noastră la sfârșit de an. Este o tradiție preluată de la înaintașii noștri, care la sfârșit de an se întâlneau, își depănau amintirile și își programau ce vor face în anul următor. Această întâlnire se ținea la restaurantul Dacia. Era întâlnirea meseriașilor, a „poganilor”. Și noi, de 25 de ani, ne întâlnim tot așa ca înaintașii noștri. Pentru noi aceste întâlniri înseamnă mult. Înseamnă că putem duce această tradiție importantă pentru acest oraș din 1736 cu statut din 1884, retipărit în 1921, în această coroprație aflându-se mari personalități, printre care pot să-l amintesc pe Ștefan Drăgan, Iosif Constantin Drăgan, dar și reprezentanți ai tuturor meseriilor”, a declarat Vasile Belințan.

De asemenea, președintele Coroprației Meseriașilor a vorbit despre viitor și despre tinerii care vor duce mai departe tradiția.

„Noi sperăm să ducem mai departe această tradiție cu ajutorul acestor tineri frumoși, care an de an vin cu noi surprize. Avem speranța că această tradiție nu se va pierde. Cum au spus unii oameni care nu mai sunt printre noi: „voi să duceți mai departe această tradiție, că este tradiția Lugojului”, noi am reușit să o ducem 25 de ani. Urmează tinerii care o vor duce cu viziunea lor și cu stilul lor”, a continuat Vasile Belințan, președintele Corporației Meseriașilor.

Programul artistic al evenimentului a fost asigurat de elevii Asociației Fusion of Arts, care au cântat colinde și care la final au primit cadouri din partea gazdelor.

Alina DAMIAN

Despre admin 6570 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.