Consiliul Local Lugoj a aprobat desființarea Casei de Cultură a Municipiului Lugoj și a altor instituții și servicii din subordine

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

În ședința care a avut loc luni, la Cinematograful „Bela Lugosi”, consilierii lugojeni au aprobat proiectele de hotărâri inițiate de primarul Claudiu Buciu privind desființarea mai multor servicii publice și instituții de cultură.

Astfel, începând cu data de 1 septembrie 2022, se vor desființa:
♦ Casa de Cultură a Municipiului Lugoj;
♦ Școala de Arte “Remus Tașcău”;
♦ Galeria de Artă;
♦ Serviciul Salubrizare al municipiului Lugoj;
♦ Serviciul pulic de administrare a Cinematografului “Bela Lugosi” și a bazelor de agrement;
♦ Serviciul public sere și zone verzi;
♦ Serviciul public desfacere piețe, târguri și oboare.

Personalul tehnic al acestor instituții și servicii va fi preluat în termen de 60 de zile, începând cu data de 1 iulie 2022, de către Aparatul de specialitate al primarului, iar patrimoniul instituțiilor va fi preluat de către Unitatea Administrativă a Municipiului Lugoj.

Funcțiile de conducere și o parte din cele de execuție, ocupate sau vacante, care nu se mai regăsesc în Aparatul de specialitate al primarului vor fi desființate.

După cum a precizat primarul Claudiu Buciu, activitățile desfășurate de Casa de Cultură a Municipiului nu vor dispărea, ci vor fi preluate de către nou înființata Direcție de Comunicare, Cultură și Evenimente din cadrul Primăriei Lugoj.

Dintre consilierii locali, Cristian Galescu (PSD) a votat pentru desființare, împreună cu cei de la PNL, iar Iosif Crăciunescu, Ionuț Dumitriu (PSD), Marian Costea (PMP) și consilierii USR nu au votat pentru desființare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.