Comuna Darova are firmă de apă și canal. Șef este Florin Iovescu, fostul director de la Meridian 22 Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Comuna Darova are, de la începutul acestei luni, propria firmă de apă și canal. Societatea este condusă chiar de către Florin Iovescu, fostul director al societății Meridian 22 din Lugoj. Într-un comunicat transmis către locuitorii comunei, Iovescu le face cunoscut că tarifele practicate sunt mai mici decât în restul județului.

„Firma Apă-Canal Darova SRL și-a început activitatea cu data de 1 iunie 2022, fiind în subordinea Consiliului Local Darova. Activitatea este susținută din încasările proprii, la un preț pentru 1 mc apă (1.000 litri) de 4,15 lei (inclusiv TVA), iar pentru canalizare se practică un tarif de 4,45 lei/mc (inclusiv TVA), apă procesată la stația de epurare din Hodoș.

Cota de profit practicată este de minim de 5 %, bani cu care susținem activitatea firmei. Prețul cumulat pentru 1 mc (1.000 litri) de apă livrată și procesată este de 8,60 lei/mc. Locuitorii celorlalte comune din județ unde Aquatim practică aceste servicii plătesc în prezent 8,73 lei/mc, iar de luna viitoare vor plăti 11,58 lei/mc”, susține Iovescu, care promite că tarifele vor fi menținute până în august anul viitor.

Locuitorii comunei trebuie să se prezinte, până în 10 iulie cel târziu, pentru încheierea contractelor de furnizare, pentru ca societatea să depună cererile de licențiere. „În același timp rugăm persoanele beneficiare ale serviciului să vină să achite la casieria firmei conform indexului consumurile la zi pentru a putea plăti furnizorii (energie electrică, materiale tratare apă și canal, firma de întreținere etc.). Consumul realizat până în 31 mai 2022 se va încasa cu prețul vechi practicat prin HCL.

După încheierea contractelor, factura se va emite lunar, iar plata se va efectua în termen de 15 zile. Momentan, plățile se efectuează la casieria firmei, dar în cel mai scurt timp vom iniția demersurile pentru plata prin bancă sau prin aplicații gen PayPoint. Casieria este deschisă în zilele de luni 9-13; miercuri 9-13 și joi 9-17. Indexul contorului de apă va fi transmis până pe data de 21 ale lunii următoare (telefonic la nr. 0772/043063, la adresa de e-mail: office@apa-canal-darova.ro sau la sediul firmei)”, arată Iovescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.