Consiliul Judeţean vrea să preia taberele şcolare din Timiş pentru a le reabilita

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consiliul Județean Timiș intenționează să transmită o solicitare către Ministerul Tineretului și Sportului de trecere a taberelor școlare în proprietatea și administrarea Județului. Este vorba despre cinci tabere: Bogda, Chevereș, Poieni Strâmbu, Herneacova și Poieni Sat. Prin hotărârea aprobată în 28 mai, Consiliul Județean se obligă să le modernizeze în termen de cinci ani de la data preluării și să mențină destinația actuală a imobilelor, în vederea dezvoltării activităților de tineret și sport.

„Preluăm aceste tabere și le reabilităm, pentru a le reda elevilor timișeni. În prezent, Chevereș și Poieni Strâmbu sunt într-o stare bună și necesită mici modernizări, însă celelalte trei au nevoie de investiții majore pentru a fi repuse în funcțiune”,

spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Prin preluarea taberelor școlare, se are în vedere asigurarea standardelor de calitate necesare, fapt ce implică investiții majore care nu pot fi făcute decât pentru imobilele aflate în proprietatea Județului. După transmiterea dreptului de proprietate, la nivelul aparatului de specialitate al Consiliului Județean se va înființa o structură în cadrul căreia va fi încadrat personalul taberelor, pentru asigurarea continuității și condițiilor optime desfășurării activităților din cadrul acestora.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.