Consilierii locali au aprobat cofinanțarea pentru construcția noului spital la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Când va fi gata noul spital din Lugoj, dacă proiectul va primi finanțarea prin PNRR

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Consilierii locali lugojeni, convocați marți, 10 mai, în ședință de îndată, de către primarul Claudiu Buciu, au aprobat cofinanțarea proiectului noului spital din Lugoj, în valoare de până la 150 de milioane de euro.

Demersul edililor lugojeni vine după ce Guvernul României a solicitat ca Primăria să ia această decizie, până joi, 11 mai, pentru ca proiectul noului spital din Lugoj să rămână în selecția finală pentru finanțarea din PNRR.

Cofinanțarea ar urma să fie asigurată de administrația locală dintr-un credit, însă primarul Claudiu Buciu spune că există și varianta ca banii să poată fi puși de la bugetul local, fără ca Primăria să se mai împrumute.

„Așa cum știți, am fost prinși și noi în lista largă a obiectivelor din sistemul sanitar care ar putea să primească finanțare din PNRR. Guvernul trebuie ca, până în luna iunie, să aprobe ghidurile pe baza cărora vom putea aplica, pentru întocmirea unui clasament final pentru finanțare. Ne-au trimis o adresă prin care trebuie să răspundem la anumite chestiuni, legate de darea acordului cu privire la cofinanțare. În cazul nostru, fiind vorba despre o finanțare de până în 150 de milioane de euro, contribuția este de 5 la sută din partea beneficiarului”,

a spus Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Buciu crede că proiectul Lugojului are șanse mari să treacă într-o nouă etapă a selecției pentru finanțare, deoarece există multe proiecte unde comunitățile locale nu pot asigura cofinanțarea.

În momentul de față, Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj se află pe lista celor 49 de obiective propuse spre finanțare prin PNRR. Dintre acestea, doar 25 de obiective se vor califica în etapa finală și vor obține finanțarea.

  Alina Dana OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.