Conform tradiţei, meseriaşii lugojeni s-au întrunit la Gasthaus

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Corporația Meseriașilor din Lugoj este singura organizație a breslelor din țară. Este o contiuatoare de drept a fostei corporații și își desfășoară activitatea după vechile sale statute din 1884. Luni, 13 august 2018, meseriașii lugojeni s-au întrunit pentru cea de de-a 24-a oară după reînfiinţare, la anul, împlinindu-se un sfert de secol de la reactivarea ei, un mare merit în această realizare revenindu-i în mod special ”meseriașulu” de meserie, Vasile Belințan, cel pentru care Corporația Meseriașilor din Lugoj reprezintă cea de a doua familie, de ale cărei destine se (pre)ocupă de ceva timp și în calitate de președinte.

La reuniune au participat, cum stă în firescul lucrurilor, meseriaşii, repre-zentanți ai autorităților județene, printr-un consilier județean (primarul fiind absent motivat, plecat să întâmpine delegația de la Jena, întârziată din cauza avionului, care nu a sosit la timp, având loc o grevă), feţe bisericeşti, P. On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, preot paroh Cristian Cerbu și „breasla” mass-media locală.

Vasile Belințan, președintele Corporației Meseriașilor din Lugoj, a deschis ”lucrările” reu-niunii printr-o alocuțiune, fiind urmat de fostul deputat Sorin Stragea, fostul consilier local Nicu Bădina și actualul consilier local, Ioan Barboni. După Rugăciunea Tatăl nostru, rostită de cei doi preoţi, atât meseriaşii cât şi invitaţii şi-au dovedit iscusinţa în „arta socializării”, prin aceasta dovedind că se află în formă deosebită pentru Ruga Lugojeană, ”Ruga Mică” fiind numai „încălzirea”.

A fost o seară foarte frumoasă, plăcută în acelaşi timp, o mare parte din „vină” revenindu-i şi personalului care a servit musafirii „la meserie”, așa cum am mai spus-o și cu prilejul altor „meciuri” susținute pe terenul lor.

 Mircea ANGHEL

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.