Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere”, ediţia a IV-a , 2019

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Societatea Artistică ,,Pro Banatul de Munte”, Lions Club Reşiţa Montană, Teatrul de Vest Reșița și Cenaclului Literar „Semenicul” organizează Concursul Național de Poezie „Ion Chichere”, ediția a IV-a, 2019. Concursul se adresează creatorilor cu vârsta de până la 35 de ani (inclusiv), care NU sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Câștigătorii de la edițiile anterioare nu mai pot participa. Concurenții vor trimite câte 10 poeme, pe e-mail, până în data de 30 octombrie, a.c, data de transmitere a e-mail-ului. e-mail: saprobanatuldemunte@yahoo.com  Subiect: Concurs ,,Ion Chichere”. Poemele vor fi însoțite de datele de contact ale autorului (nume, adresă poștală/ e-mail, telefon).

Se acordă trei premii, în bani și în cărți: Premiul I – Premiul „Ion Chichere” – 800 de lei; Premiul II – 600 de lei; Premiul III – 400 de lei. În funcție de decizia juriului, se mai pot acorda și două mențiuni.  Festivitatea de premiere va avea loc în data de 21 noiembrie, 2019, ora 17, în sala de spectacole a Teatrului de VEST Reșița. Pentru ridicarea premiului, prezența este obligatorie. Absența are ca efect pierderea premiului în bani, premiantul primind doar diploma și cărțile. Se asigură decontarea cheltuielilor de transport (pe teritoriul României) şi o noapte de cazare. O parte din poeziile trimise în concurs vor fi publicate în revista Reșița literară.

Componența juriului: Președinte: Gheorghe Jurma – critic literar, coordonator Cenaclul Literar ,,Semenicul”. Membri: Costel Stancu – poet; Nicolae Sârbu – poet si prozator; Iacob Roman – poet; Știubea Ion – filolosof, redactor și eseist; Christian Bistriceanu – poet, câștigătorul ediției 2017; Petru Bungărzan – filosof și poet; Anton Georgescu – eseist; Iulian Barbu – poet. Secretar: Radu Cernătescu – critic literar. PS. Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul unui spectacol, mai amplu, de muzică și poezie, organizat în memoria poetului reșițean Ion Chichere. Persoane juridice sau fizice care doresc să sponsorizeze acest concurs sunt rugate să-i contacteze pe organizatori la numărul de telefon 0758.094.248, Societatea Artistica ,,Pro Banatul de Munte”, președinte: Marian Apostol.

Denisa GREGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.