CJ Timiş construieşte la Lugoj un internat şcolar pentru copiii cu dizabilităţi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consiliul Județean Timiș va realiza o nouă investiție importantă pentru estul județului: un internat școlar pentru copiii cu dizabilități, care va fi construit în Lugoj. CJ Timiș a alocat în bugetul din acest an suma de 158.000 lei pentru întocmirea studiului de fezabilitate, cât și a proiectului tehnic, iar investiția a fost aprobată în cea mai recentă ședință a Consiliului. Internatul școlar va avea un regim de înălțime P+1 și va servi Centrului pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj. Școala oferă copiilor cu deficiențe mintale servicii de terapie logopedică, kinetoterapie, asistență socială și asistență medicală gratuită. De asemenea, unitatea școlară acordă consiliere părinților acestor copii.

Serviciile sunt asigurate de peste 60 de specialiști care lucrează în echipe interdisciplinare.

„Am aprobat o nouă investiție pentru zona Lugojului. Extindem capacitatea de cazare a elevilor cu deficiențe mintale. Știm cât de greu le este acestor copii să facă naveta la oraș, astfel că un internat la standarde înalte le este de mare ajutor. Anul acesta am alocat bani pentru documentație, pentru ca în 2020 să bugetăm execuția propriu-zisă a internatului”,

spune președintele Consiliului Județean, Călin Dobra. Capacitatea internatului va fi de 100 de copii, fiind destinat celor din satele învecinate. În total, centrul de la Lugoj școlarizează 208 elevi. CJ Timiș finanțează șapte școli și licee destinate copiilor cu diferite dizabilități. Instituția a alocat în bugetul din acest an peste 19.000.000 lei pentru funcționarea și dezvoltarea acestora. Din această sumă, 8.000.000 sunt numai pentru investiții.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.