Concursul „Istoria Monarhiei în România”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 12 mai 2016, la Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj, s-a desfășurat concursul pe teme istorice „Istoria Monarhiei în România”, pentru a sărbătorii ziua de 10 mai – Ziua Regelui în România.

La concurs au participat echipaje de elevi de gimnaziu, din clasele a VII-a și a VIII-a, de la 5 școli lugojene: Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” Lugoj, Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj, Școala Gimnazială Nr. 3 Lugoj, Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu” Lugoj și Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” Lugoj.

După adresarea a 30 de întrebări referitoare la istoria monarhiei în România, pe primul loc s-au clasat trei echipe formate din: Calotă Ștefania, Muntean Carolina, Marquardt Chantal, Dumitru Bogdan, Gomoescu Flavius, Bodac Amalia, Trif Andreea, Coșariu Paulescu Silviu, Crețu Raluca, Todor Alexandru, Corneschi Loredana, Pozzi Rebeca și Kiss Robert.

Echipele participante au fost mixte, fiind formate prin tragere la sorți din elevi de la toate școlile participante. Elevii participanți au fost premiați cu diplome și cărți.

Profesorii coordonatori ai acestei activități au fost: Marcela Balint, Mihăiță Voichescu, Medina Săvulescu și Horațiu Suciu. Organizatorii speră că acest concurs va continua și în anii următori și că în el se vor implica toate școlile din Lugoj.

AL PRESS

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.