Concursul Internațional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”, ediția a VIII-a online, 19-28 aprilie 2021

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Constantin-T. STAN 

140 de concurenți înscriși la cea de-a VIII-a ediție online a Concursului Internațional de Interpretare Pianistică „Clara Peia” (preșcolari, elevi din ciclul primar și gimnazial) vor aștepta cu emoție și speranță decernarea prestigioaselor premii. Ca niciodată, concurenții vor reprezenta zeci de colegii, licee și școli gimnaziale vocaționale, dar și instituții de învățământ de cultură generală, palate ale copiilor, instituții particulare din tot cuprinsul țării, din mediul urban, dar și rural: Oradea, Arad, Timișoara, Sânnicolau Mare, Giroc, Săcălaz, Caransebeș, Deva, Câmpina, Giurgiu, Câmpulung Muscel, Petroșani, Brăila, Galați, Pitești, Alexandria, Ploiești, Brașov, Târgu Jiu, Slatina, București, Drobeta-Turnu Severin, Alba Iulia, Bacău, Măgurele, Orăștie, Craiova, Constanța și, bineînțeles, Lugoj.

Ca de obicei, concursul de pian al lugojenilor se va bucura și de prezența, evident online, a unor competitori de pe alte meridiane: Germania (Wiesbaden), Franța (Paris) și Republica Moldova (Chișinău). Chiar dacă trăim vremuri incerte din punct de vedere sanitar, generozitatea, specifică bănățenilor lugojeni, se va manifesta cu prisosință. Protopopiatul Ortodox Român, Episcopia Greco-Catolică, Biserica Reformată și Protopopiatul Romano-Catolic vor acorda diplome de apreciere, merit și excelență, dar și numeroase obiecte: cărți cu pagini din literatura română, albume de pictură, cărți de literatură biblică, mici obiecte ecleziastice. Va fi prezentă cu premii la acest festin al micilor pianiști și media locală, partener fidel la toate edițiile concursului nostru: GoMedia, partenerul nostru, „Actualitatea”, „Actualitatea literară” și, nu în ultimul rând, „Redeșteptarea” și Radio Timișoara.

Marele Premiu și Trofeul de cristal „Clara Peia” vor fi acordate de Rotary Club Lugoj. Prestigioasa asociație va recompensa evoluția tuturor copiilor cu premii în diplome și obiecte, iar membrii juriului (Vanda Albotă, profesoară la Universitatea din Essen, Luiza Borac, pianistă-concertistă din Hanovra, Carmen Schöner, responsabila catedrei de pian, și subsemnatul), reprezentanți ai organizatorului, Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” (director: prof. Liliana Bidiviu) și Asociația Culturală „Armonii lugojene”, vor atribui diplome premianților.

Un nou pas, necesar, parcurs cu entuziasm și determinare de elevii, părinții și profesorii Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” în procesul de promovare culturală a Lugojului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.