Concurs la Hasdeu: „Istoria Banatului – Istoria României”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj organizează, în data de 27 noiembrie 2020, Concursul „Istoria Banatului – Istoria României”, prin care își propune să celebreze Ziua Națională a României – 1 Decembrie, printr-o activitate extrașcolară care are ca și scop dezvoltarea cunoștințelor referitoare la istoria Banatului și României la nivelul elevilor din județul Timiș și stimularea și cultivarea sentimentelor de mândrie cu privire la istoria locală în rândul elevilor din județul Timiș. Concursul se adresează elevilor din clasele VII-XII din județul Timiș.

Elevii participanți la concurs vor răspunde online, în 27 noiembrie 2020, la 30 de întrebări din istoria Banatului, pe baza unei bibliografii studiate în prealabil. Școlile participante vor înscrie elevii prin intermediul profesorilor de istorie.

Fiecare profesor va înscrie elevii, trimițând un email la adresa horatiusuciu@cniuliahasdeu.ro cu următoarele date: numele și prenumele elevului participant, școala de proveniență, număr de telefon al elevului și adresa de email a elevului. Fiecare școală poate înscrie un număr nelimitat de elevi.

După înscriere, profesorii coordonatori vor primi bibliografia concursului. Cu o săptămână înaintea desfășurării concursului, profesorii vor fi anunțați cu privire la ora de desfășurare a concursului și platforma pe care se va desfășura. Concursul se va desfășura online în 27 noiembrie 2020.

Elevii vor primi și vor accesa un link și vor răspunde la 30 de întrebări (itemi obiectivi) din bibliografia concursului. La concurs poate participa orice elev din clasele VII-XII înscris la o școală din județul Timiș. Jurizarea va fi făcută de un juriu numit prin decizia directorului Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj.

Juriul va constata și va aviza rezultatele obținute de elevi la concursul desfășurat online. Vor fi acordate: Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiune specială și mențiuni în obiecte specifice manifestării. Toți participanții și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare.

Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.