Concertul din Peștera Românești

Concertul simfonic din Peștera Românești va avea loc în 23 octombrie, iar organizatorii se așteaptă la un public numeros, după pandemie. Cel de-al 38-lea concert este organizat de Fundația Academică Timișoara, condusă de Ioan Coriolan Gârboni, împreună cu inițiatorul, Constantin Lupu.

„În sfârșit, după doi ani de pandemie, ne putem revedea la cea de a 38-a editie a Concertului din Peștera Românești. Accesul publicului la concert este gratuit, în limita asigurării siguranței în peșteră. Publicul poate intra în peșteră doar după ora 12.30. Rugăm insistent să respectați indicațiile organizatorilor și să lăsați artiștii și speologii să pregătească manifestarea”,

a precizat Ioan Gârboni. Primul concert în Peştera Româneşti a avut loc în 1984, la iniţiativa medicului Constantin Lupu, meloman şi pasionat speolog.

Pentru anul viitor, când Timișoara este Capitala Europeană a Culturii, în peștera de la Românești vor avea loc nu mai puțin de trei concerte. Evenimentul din peșteră este organizat de Primăria Comunei Tomești, în colaborare cu Asociația Speologică Speotimiș și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.