Concertul din Peştera Româneşti, cel mai aşteptat eveniment muzical al toamnei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cel mai așteptat concert de muzică clasică al toamnei are loc și în acest an în Peștera Românești, programat pentru ultima duminică a lunii octombrie, mai exact pe data de 27. La concert pot participa toți iubitorii de natură și muzică bună, intrarea fiind gratuită.

Peștera face parte din categoria peșterilor mijlocii, cu dezvoltarea totală de 1.450 m, dispusă orizontal pe 3 nivele. Intrarea principală este orientată spre N-NV, este lată de 9,5 m și înaltă de 2 m, fapt ce permite o iluminare difuză până la circa 70 de m. Pe această porțiune pereții sunt înverziți de alge.

În Sala Liliecilor săpată în brecie tectonică (foarte puține cazuri în peșterile din țară) se găsește o colonie permanentă de lilieci. Etajul superior și cel mijlociu au caracter subfosil. Etajul inferior, cu caracter subfosil este accesibil doar speologilor cu echipament și cunoștințe de TSA.

Din 1984, Asociația Speologică Speotimiș organizează în Sala Concertelor din această peșteră o serie de concerte la care au participat nume sonore ca: Filarmonica Banatul, Ștefan Ruha, Kathleen Evans, Alexandra Guțu, Gabriel Croitoru, Corala „Sabin Drăgoi”, grupurile „Bega Blues Band”, „Survolaj”, „Nightlosers”, „Cargo”, „Celelalte Cuvinte”, „Implant Pentru Refuz” și nu în ultimul rând „Zdob și Zdub” care au adus în Peștera Românești un număr record de 2.000 de spectatori.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.