Concert educațional: „Călătorie în lumea muzicii clasice”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Incanto Quartetto și directorul Operei Române din Timișoara îi aduc pe cei mici mai aproape muzica clasică

O incursiune în marile genuri muzicale, lecții de istoria culturii, cu trimiteri directe și exemplificări referitoare la compozitori și compoziții, descrieri ale instrumentelor folosite în redarea diverselor creații artistice. Toate, pe înțelesul copiilor. De asta vor avea parte cei mai mici dintre spectatorii lugojeni, joi, 9 iunie 2022, de la ora 12:00, pe scena Teatrului „Traian Grozăvescu”.

Concertul le este special dedicat copiilor, fiind un eveniment educativ menit să îi aducă pe cei mici mai aproape de frumusețea muzicii clasice. Din postura de moderator al evenimentului, de această dată, Cristian Rudic, directorul Operei Naționale Române din Timișoara.

Soliștii ce vor însufleți reprezentațiile sunt membrii Incanto Quartetto: Ovidiu Adrian Rusu (vioară), Nada Petrov (vioară), Marius Bernecker (violoncel), Veaceslav Mînzat (violă). Intrarea este liberă. Este nevoie doar de o rezervare prealabilă la adresa de email scenamuzicala.ong@gmail.com. Copiii trebuie să fie însoțiți de un cadru didactic sau de părinți.

Concertul face parte din proiectul Marea Muzică, finanțat cu 200 de mii de lei de către Primăria Lugoj, și constă într-o serie de 10 concerte și spectacole de muzică cultă, prezentate pe parcursul a 6 luni pe scena Teatrului Traian Grozăvescu din Lugoj.

Prin acest proiect, ce propune o asociere între Asociația Scena Muzicală, Opera Națională din Timișoara și Filarmonica Banatul, muzica cultă de cea mai înaltă ținută ajunge în fața publicului lugojean, oferind oportunitatea deschiderii către acest gen de muzică și includerea Lugojului pe harta acestor tipuri de manifestări culturale.

Selecția de spectacole și concerte a fost făcută cu rigoare și cu aplecare spre satisfacerea intereselor unui public cât mai divers, fiind incluse în program concerte de orchestră, concerte corale, spectacole de operă și concerte educaționale.

Organizator este Asociația Scena Muzicală, un ONG care are ca obiective promovarea scenei muzicale și artistice independente din regiune, dar și de la nivel național, creșterea impactului culturii și artei în zonele urbane și rurale, organizarea de târguri, festivaluri, spectacole, concursuri, ateliere de lucru și expoziții în domeniile artă și cultură populară, artă și cultură contemporană, educație și antreprenoriat, inovație și tehnologie.

Incanto Quartetto defineşte excelenţa în muzică de cameră în Timişoara. Un număr impresionant de persoane participă şi savurează concertele tematice ale Incanto Quartetto. Devenit un nume sonor în cultura oraşului, Incanto Quartetto îşi face simţită prezenţa şi aduce un aport deosebit de consistent şi valoros în toate ariile muzicii timişorene, de la concerte şi spectacole, până la educaţia copiilor şi tinerilor şi, nu în ultimul rând, reprezentarea ţării şi oraşului în spaţiile culturale din afara graniţelor noastre.

(N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.