Comuna Belinț va avea, în curând, un centru civic modern. Lugojul nu mai are nici măcar centru

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae LAIEȚIU 

Comuna Belinț va avea, în curând, un centru civic modern, proiectul, finalizat deja, urmând a fi implementat începând cu luna septembrie.

Centrul localității, unde se află sediul primăriei, școala, poliția, dispensarul, poșta, centrul info, terenul de fotbal și toată baza sportivă, va fi pus în valoare sub o nouă înfățișare.

Conform proiectului, centrul civic se va întinde pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați, începând de la parcarea primăriei și până la drumul de lângă școală.

Va avea o piațetă cu o rază de 20 metri, în centrul ei urmând să fie poziționat un ceas electric de dimensiuni mari; o fântână curgătoare care va fi luminată în timpul nopții; un foișor unde va fi amplasată o măsuță de șah  și unde se vor oficia și cununiile civile pe perioada de primăvară – toamnă, pentru cei care doresc; trei mese de ping-pong; alei centrale unde vor fi amplasate băncuțe; două socluri de beton unde vor fi amplasate litere luminoase cu numele comunei, iar în spate trei catarge unde vor fi ridicate trei steaguri: al comunei, al României și al Uniunii Europene; movile de pământ cu forme deosebite; instalații de irigat automate, rulouri de gazon, plante, pomișori ornamentali, stâlpi pentru iluminat.

De asemenea, în centrul civic vizitatorii vor avea parte de internet gratuit. Finanțarea investiției este asigurată din bugetul local al Comunei Belinț și de la Consiliul Județean Timiș.

„Acest proiect face parte din strategia de modernizare a comunei și o să ridice nivelul de decență și civilizație al cetățenilor. De săptămâna viitoare o să începem lucrările la rețeaua de canalizare în zona respectivă și branșamentele, pentru ca lucrurile sa decurgă normal și să nu mai intervenim ulterior, săpăturile în acea zonă fiind la o adâncime de 4 metri. Dorim să aducem mulțumiri cetățenilor din Comuna Belinț și dlui Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, pentru sprijinul și atenția acordate comunei noastre încă din momentul preluării mandatului de primar. În perioada următoare, vă vom anunța și alte proiecte importante”,

a ținut să precizeze Laurențiu Tîrziu, primarul comunei Belinț.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.