Comercianții de flori și mărțișoare pot depune cererile pentru emiterea avizului de comerț stradal

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Municipiului Lugoj anunță că, începând cu data de 17 februarie, comercianții de flori, mărțișoare, felicitări și decorațiuni specifice zilelor de 1 și 8 Martie pot depune cererile pentru emiterea avizului de comerț stradal.

Cererile se pot depune online pe email contact@primarialugoj.ro sau  la registratura Primăriei Municipiului Lugoj, camera 7,  actele necesare fiind:

  • cerere;
  • copie BI/CI comerciant;
  • copie act firmă (certificat unic de înregistrare și certificat constatator registrul comerțului);
  • certificat/carnet producător pentru producătorii de flori.

Taxele vor fi următoarele: taxa de autorizare 60 lei și taxa de ocupare domeniu public 3 lei/mp./zi pentru suprafețe cuprinse între 1-5 mp și 1 leu/mp./zi pentru suprafețe mai mari de 5 mp.

În acest an comercializarea se va desfășura în mod organizat, fiecare amplasament urmând să fie marcat  de către reprezentanții Primăriei Municipiului Lugoj. Astfel, au fost aprobate următoarele locații:

I. Piaţa „I.C. Drăgan”, în perioada 25 februarie – 9 martie 2023, între orele 08:00 – 22:00:

– o zonă destinată comerţului cu flori: 25 locaţii în suprafață de 9 mp (3×3) fiecare, respectiv pavilioane albe doar în situația prognozei meteo nefavorabile;

– o zonă destinată comerţului cu mărțișoare, felicitări și decorațiuni specifice de sezon: 25 locaţii,  în suprafată de  2 m.p. fiecare (un șevalet obligatoriu și o măsuță opțional).

În p-ța I.C. Drăgan vor fi autorizați doar comercianții înregistrați la ORC Timiș, respectiv producătorii care dețin  certificat de producător emis în județul Timiș. Se vor excepta de la regulă studenții/elevii care urmează studii la instituții de învățământ pe raza Municipiului Lugoj și comercianții de flori.

II.  Platoul exterior al pieței Agroalimentare „Timișul” în perioada 25 februarie – 1 martie 2023, între orele 08:00 – 22:00:

– o zonă pentru comercializarea de mărțișoare și decorațiuni specifice zilei de sezon pentru comercianții înregistrați în alte județe: 12 locaţii,  în suprafată de  9 mp (3×3), fiecare, respectiv pavilioane albe doar în situația prognozei meteo nefavorabile.

Locaţiile vor fi avizate şi stabilite de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj. Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant.

Locurile se vor atribui pe baza cererilor depuse, cu respectarea Regulamentului privind  condiţiile de autorizare şi desfăşurare a activităţilor de comercializare a produselor și serviciilor de piață pe raza Municipiului Lugoj, aprobat prin H.C.L. nr. 10/2023.

Despre admin 6694 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.