Comandament de iarnă la Primărie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Comandamentul de Iarnă s-a reunit luni, 28 octombrie, la sediul Primăriei Lugoj, pentru a pune la punct toate aspectele, în așa fel încât sezonul rece să nu ia Lugojul pe nepregătite. La ședință au fost prezente 21 de persoane, conducătorii de instituții din municipiu, care sunt implicați direct în procesul de deszăpezire. Primarul Francisc Boldea a trasat responsabilitățile fiecăruia pentru perioada care urmează.

Am pregătit oameni de serviciu zilnic, de la 1 noiembrie și până în 5 aprilie, angajați ai Primăriei care coordonează zilnic. Eu,în calitate de președinte al acestui comandament de iarnă,trebuie să impun toate măsurile care trebuie luate. E ca un fel de armată ca să intervenim cât mai repede în caz de înzăpezire sau în caz de alte fenomene care pot apărea. Anul trecut am avut o problemă complicată de tot, la care s-a adăugat pierderea de energie electrică pe înaltă tensiune. Lugojul e alikmentat pe înaltă tensiune din două părți. Amândouă părțile au căzut în interval scurt de timp, din cazua cantităților mari de zăpadă și s-au rupt firele. Au fost remediate, iar acum avem alimentare și pe principală și pe rezervă”,

a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului

 Primarul Municipiului Lugoj a adăugat că în aceste zile trebuie să sosească un încărcător frontal cu lamă pentru zăpadă, de la Serviciul Sere s-a luat un tractor nou cu lamă, iar alte patru utilaje vin de la Salprest. Tot în această perioadă se realizează stocurile de sare, nisip și clorură de calciu. De asemenea, în cadrul ședinței s-a stabilit locurile din oraș în care fiecare instituție va acționa.

Am stabilit pe Salprest, pe Sere și pe Meridian, părțile care trebuiesc curățate, am notificat toți cetățenii orașului care au obligația de a-și curăța în fața casei, asociațile de proprietari în fața blocului.Poliția Locală îi va amend ape toți cei care nu își fac, să nu mai ajungem în situația în care fiecare așteaptă să vină Primăria să îi curețeîn fața blocului sau în fața casei. La mine în fața casei îmi curăț.În fiecare dimineață ne sculăm șa 6 ca să nu fie bătătorită zăpada și eu și vecinii mei”,

a declarat edilul- șef al orașului.

Acest comandament este foarte important, spune primarul Francisc Boldea, pentru că din el derivă tot ceea ce se va întâmpla în următoarele cinci luni de zile vis-à-vis de deszăpezirea orașului.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.