Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj a devenit Cisco Academy Locator

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Colegiul Tehnic Valeriu Branişte din Lugoj a devenit Cisco Academy Locator, cu număr de identificare: 20043066, urmând să organizeze programe de învăţare şi certificări Cisco Academy.

Întrucât colegiul lugojean a implementat, în ultimii ani, diverse programe de digitalizare, atât a orelor de curs, cât şi a diverselor forme de certificare profesională, managementul şcolii a făcut un pas suplimentar şi a solicitat acordul Cisco Network Academy pentru ca unitatea de învăţământ să devină parte a unei reţele mondiale de şcoli care implementează programe de învăţare tip Cisco.

„Întrucât în ultimii 2 ani avem clase de Robotică, unde se observă un interes crescut pentru tehnologie digitală actuală, discutând cu profesorii care se ocupă de pregătirea profesională a acestor elevi, am decis că trebuie să completăm curriculum naţional existent prin accesul acestor elevi la cursuri de impact livrate de către Cisco Academy: cursuri despre Internet of Things sau despre programare roboţi. Credem că elevii au nevoie să fie conectaţi la noutăţile tehnologice, iar includerea noastră într-o astfel de reţea de şcoli ne permite accesul mai rapid şi mai uşor la asemenea noutăţi”, ne-a declarat directorul şcolii, prof. Cosmin Gheorghe.

Colegiul Tehnic Valeriu Branişte s-a lansat, în ultimii ani, în numeroase proiecte ce vizează digitalizarea actului de învăţare: proiectul Predare Duplex Online, în parteneriat cu Liceul Teoretic Emil Racoviţă din Baia Mare; IO DIGI CLASS, un proiect Erasmus+ multilateral; Biblioteca pe tapet, cu citire a informaţiei folosind telefonul mobil; Classtin, reţea socială cu caracter educaţional, de inspiraţie Coreea de Sud; parteneriate cu companii locale pentru proiecte ce ţin de robotică.

„Este un început, greu, dar un început! În cele din urmă, şi Lugojul va fi pe harta oraşelor ce dau specialişti în Robotică” (prof. Robert Boagiu)

AL PRESS

Despre admin 6448 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.