Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” – prima Şcoală eTwinning din judeţul Timiş

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Finalul de an şcolar se apropie cu paşi repezi, dar „bunii gospodari” privesc înainte spre anul viitor cu încredere.

La prima ediţie a competiţiei internaţionale pentru decernarea titlului de „Şcoală eTwinning”, din mii de instituţii de învăţământ aplicante de pe întreg teritoriul Europei, doar 1212  au reuşit să îndeplinească toate criteriile pentru a obţine râvnitul trofeu, care recunoaşte şi apreciază activitatea, implicarea şi entuziasmul profesorilor dedicaţi şi cu viziune modernă. Dintre acestea, 61 de şcoli sunt din România, iar din judeţul Timiş, doar Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”.

Ideea de recunoaștere a activității depuse în cadrul eTwinning există din momentul lansării Certificatelor de calitate, distincții acordate profesorilor pentru proiectele derulate la nivel național și european. Aceste certificate vizează doar activitatea individuală a profesorilor în proiecte. În semn de recunoaștere a activității eTwinning depuse la nivel de școală, Certificatul de Școală eTwinning, se acordă în urma unui proces de evaluare.

Principiul care stă la baza acestuia este dorința eTwinning de a evalua și recunoaște nu doar implicarea, angajamentul și devotamentul eTwinner-ilor izolați, ci și a echipelor de profesori și directori din aceeași școală. Ca toate acţiunile întreprinse pe portalul european, acest proces nu trebuie privit ca o competiție cu ceilalţi, ci un proces de evoluție, o competiţie cu sine.

Rețeaua europeană de școli eTwinning de elită, din care face parte de acum şi Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” va fi recunoscute ca model în domenii importante pentru cetăţenia secolului XXI: practici digitale, practici de siguranță online, abordări inovatoare și creative ale pedagogiei, promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice şi promovarea practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.

Certificatele de Școala eTwinning reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din aceste școli. Întreaga listă a şcolilor eTwinning poate fi accesată la adresa:

https://www.etwinning.net/en/pub/support/2018–2019-etwinning-school-li.htm

Platforma europeană www.etwinning.net se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unităţi şcolare, bibliotecarilor şi inspectorilor şcolari. Prin intermediul platformei, eTwinnerii au acces la o reţea europeană şi oportunităţi pentru dezvoltare profesională, prin colaborarea în proiecte internaţionale şi prin participarea la seminarii internaţionale de formare/ schimburi de experienţă. Elevii și cadrele didactice au acces la un cadru activ de învățare, la instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul didactic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.