Clubul Copiilor Lugoj, dotat cu echipamente IT

Între cei 14 beneficiari ai Proiectului „Intră în cercul solidarITății” se numără și Clubul Copiilor Lugoj, care a primit echipamente IT, menite a le facilita participarea la școala online.

Proiectul „Intră în cercul solidarITății” desfășurat de ECOTIC și GreenWEEE cu sprijinul APDETIC, Școala Informală de IT, Ateliere fără Frontiere și RFI și-a anunțat câștigătorii. 14 beneficiari, printre care școli, biblioteci și cluburi ale copiilor, din mediul urban și rural, au primit echipamente IT menite a le facilita participarea la școala online.

Din cele peste 70 de organizații care s-au înscris pentru a primi echipamente IT recondiționate, majoritatea a fost reprezentată de școlile din mediul rural. Acest lucru, evidențiază, încă o dată, nevoia acută de echipamente IT în rândul instituțiilor de educație, în special cele din zonele rurale.

Beneficiarii, selectați pe baza motivației și a numărului de persoane care vor utiliza echipamentele, vor fi dotați cu 132 de echipamente IT:
Școala Gimnazială, sat Maxenu
Școala Gimnazială n. 1, Ardeoani
Școală Gimnazială ,,Nae A. Ghica” Rucăr
Școala Gimnazială Dobrotești
Școala Gimnazială, sat Mologești
Grădinița PP Sf. Stelian, Moldova Nouă
Școala Gimnaziala Basarab I, Curtea de Argeș
Biblioteca Comunală Rucăr
Școala Gimnazială Pârjol
Clubul Copiilor Lugoj
Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva”, Agapia
Școala Gimnazială Călățele
Gradinița nr.3, Câlnău
Școala nr. 1, Stegănești

„Am pornit acest proiect din dorința de a acoperi o nevoie crescândă de digitalizare și, totodată, de a promova reutilizarea ca un pas important în economia circulară. Ne bucură faptul că, pentru încă un an, am contribuit, alături de partenerii noștri, la dotarea școlilor din zone defavorizate, venind astfel atât în sprijinul elevilor precum și al profesorilor. În acest sens vom continua proiectul, companiile care doresc să doneze echipamente IT având această posibilitate pe întreg parcusul anului”, declară Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

„Ne bucurăm că am reușit să oferim sprijin comunităților și să știm că laptopurile donate îi ajută pe copii să păstreze legătura cu profesorii lor în aceste vremuri. Pe măsură ce familile se luptă să aibă grijă de sănătate, noi ne-am îndreptat atenția și suportul către tinerii vulnerabili, tocmai pentru a ne asigura că există o întrerupere minimă a educației”, Mihaela Sofronea, PR&Marketing Manager GreenWEEE.

Încă de la lansare, proiectul Intra in cercul solidarITății a încurajat companiile să doneze echipamente IT care ulterior să fie pregătite pentru reutilizare și apoi donate școlilor din zone defavorizate sau ONG-urilor care lucrează cu tineri din medii defavorizate.

Ca urmare a nevoii crescânde de echipamente IT în școli, ECOTIC a decis prelungirea posibilității de donații de echipamente IT de către companii mari și mici pe tot parcursul anului, prin completarea formularul de la adresa https://www.ecotic.ro/formular-inscriere-intra-in-cercul-solidaritatii/

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.