Cimitirul Eroilor este la fel de neîngrijit ca întotdeauna. Bălăriile au înghițit crucile

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Despre starea cimitirului în care își dorm somnul de veci eroii neamului românesc, am scris nu o dată. O cititoare a trimis publicației Lugojeanul.ro mai multe imagini din Cimitirul Eroilor, de pe str. Făgetului, din Lugoj. Starea cimitirului este deplorabilă.

De altfel, această zonă este îngrijită doar pentru o scurtă perioadă, în preajma Zilei Eroilor, atunci când autoritățile vin să depună coroane. În rest, locul este plin de bălării. „Vă rog să publicați fotografiile, să vadă toată lumea ce respect avem pentru eroi. A crescut iarba, în unele locuri depășește crucile.

Nu o taie nimeni și nimeni nu face curat aici. Dacă publicați pozele, poate până în mai anul viitor au timp să se organizeze”, spune cititoarea Lugojeanul.ro În cimitirul de pe str. Făgetului există o zonă dedicată eroilor căzuți în cele două războaie mondiale.

Este vorba despre o bucată de pământ unde este amenajat un an­samblu cu sute de cruci simbolice, ridicate în memoria eroilor lugojeni din al Doilea Război Mondial și peste 100 de morminte ale eroilor morți în spitalul din Lugoj, între anii 1914-1919. (P. M.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.