CEV Challenge Cup [short sport] Distribuția [short sport] Calcule și griji

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

CEV Challenge Cup

Până la ediția viitoare, când vom publica programul complet al noului sezon competițional în Divizia A1 la volei feminin (în care startul se dă la 10 octombrie, în Cupa României, la Pitești și în 17 octombrie, prima etapă la Lugoj cu Știința Bacău), să privim puțin spre scena europeană. Competițiile importante nu se opresc, chiar dacă lucrurile sunt destul de complicate din punct de vedere al organizării evenimentelor în condiții de siguranță, nemaivorbind de handicapul posibilității absenței prelungite a spectatorilor din tribune.  Din păcate, cele două reprezentante ale României în Liga Campioanelor, CSM Volei Alba Blaj (campioana) și Dinamo București (vicecampioana) au renunțat la participarea în competiția de lux a continentului (permițând intrarea pe tablou a campioanelor Finlandei și Croației) și alegând să participe în Challenge Cup, acolo unde erau locuri disponibile și sunt șanse de a merge departe ca performanță cu fonduri mai reduse.

Distribuția

În ceea ce privește CEV Challenge Cup,  se află pe tabloul oficial 27 de echipe participante din 17 țări europene, jocurile încep cu  16-imi de finală. Se joacă tur-retur, în jurul datelor de 10 și 24 noiembrie, etapa optimilor fiind programată în decembrie. Vă prezentăm grupările participante, cu mențiunea că cinci dintre acestea nu vor fi programate în această fază a competiției, fiind calificate direct în optimi. Care vor fi acestea, vom afla în 21 august, când, la sediul Confederației Europene de Volei, va avea loc tragerea la sorți, ce va putea fi urmarită live pe facebook și site-ul CEV volleyball/Youtube: AJM FC do PORTO (Portugalia), Askö LINZ-STEG (Austria), HÄMEENLINNA LPK (Finlanda), Jedintsvo STARA PAZOVA (Serbia), OK KAŠTELA (Croația), RIGAS Volejbola Skola (Letonia), Sanaya Libby`s LA LAGUNA TENERIFE (Spania), SLIEDRECHT Sport (Olanda), Sm’ AESCH PFEFFINGEN (Elveția), TK KAUNAS VDU (Lituania), MCM-Diamant KAPOSVAR (Ungaria),  UVC Holding GRAZ (Austria), VBC CHESEAUX (Elveția), VP UKF NITRA (Slovacia), Yesilyurt SK ISTANBUL (Turcia), câștigătoarea BVA Cup – probabil TURKISH AIRLINES ISTANBUL, DINAMO BUCUREȘTI (România), C.S.M. V.A. BLAJ (România), C.S.M. LUGOJ (România), CV LAS PALMAS DE GRAN CANARIA (Spania), OK VARDAR SKOPLJE (Macedonia), VANDOEUVRE NANCY (Franța), TJ OSTRAVA (Cehia), VK PROSTEJOV (Cehia), VK PIRANE BRUSNO (Slovacia), KAIROS PONTA DELGADA (Portugalia) și CV KANTI SCHAFFHAUSEN (Elveția).

 Calcule și griji 

Și, dacă până la Blaj, București, Stara Pazova, Kaposvar, Skoplije, sau în Croația, Cehia, Slovacia, Austria e relativ simplu de ajuns, chiar și în Franța, Elveția sau Olanda o deplasare nefiind un capăt de… continent, în schimb la Riga, Istanbul, Kaunas sau Hammenlinna lucrurile s-ar complica sensibil. Patru puncte extrem de sensibile din multe puncte de vedere sunt eventualele întâlniri cu formațiile spaniole din insulele Canare sau Tenerife (ambele peste 4000 km trafic aerian), cele portugheze de la Porto (3000 km) sau, ghinion maxim, Ponta Delgada, în Insulele Azore, la peste 6000 de km, în Oceanul Atlantic. Pușchea pe limbă. Până la urmă, suntem nevinovați… Așadar, țineți-ne pumnii la tragerea la sorți !     

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.