Cerc pedagogic la CSEI Alexandru Roșca: Utilizarea resurselor TIC în activitățile incluzive

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Tehnologiile digitale pot fi valorificate în diferite moduri în procesul de învățare, oferind noi oportunități tuturor elevilor, deschizând accesul către o multitudine de resurse informaționale și depășind dificultățile specifice în procesul de învățare.

În acest sens, în cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj s-a desfășurat cercul pedagogic al profesorilor din învățământul special și special integrat, care a reunit cadre didactice din învățământul special și de masă din județul Timiș.

În cadrul cercului pedagogic, s-a organizat și un workshop cu tema „Utilizarea resurselor digitale în activitățile incluzive”, în cadrul căruia au fost diseminate și valorificate informațiile dobândite în urma participării a cinci cadre didactice din școală, la mobilitatea proiectului Erasmus + ”Integrate IT”, desfășurată în localitatea Trapani, din Sicilia- Italia, în perioada 14- 18 octombrie 2019.

„Parteneriatul european Erasmus+ „Integrate IT” – nr. 2018-1-RO01-KA229-049631, coordonat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj are ca parteneri școli din: Anglia, Turcia și Italia, având ca scop împărtășirea celor mai bune practici în ceea ce privește integrarea tehnologiilor digitale în procesul de învățământ special pentru asigurarea unei calități sporite a educației oferite elevilor cu dizabilități”, ne-a declarat Viorica Paraschivu, directoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj.

AL PRESS

Despre admin 6622 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.