Cerc pedagogic la CSEI Alexandru Roșca: Utilizarea resurselor TIC în activitățile incluzive

Share Button

Tehnologiile digitale pot fi valorificate în diferite moduri în procesul de învățare, oferind noi oportunități tuturor elevilor, deschizând accesul către o multitudine de resurse informaționale și depășind dificultățile specifice în procesul de învățare.

În acest sens, în cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj s-a desfășurat cercul pedagogic al profesorilor din învățământul special și special integrat, care a reunit cadre didactice din învățământul special și de masă din județul Timiș.

În cadrul cercului pedagogic, s-a organizat și un workshop cu tema „Utilizarea resurselor digitale în activitățile incluzive”, în cadrul căruia au fost diseminate și valorificate informațiile dobândite în urma participării a cinci cadre didactice din școală, la mobilitatea proiectului Erasmus + ”Integrate IT”, desfășurată în localitatea Trapani, din Sicilia- Italia, în perioada 14- 18 octombrie 2019.

„Parteneriatul european Erasmus+ „Integrate IT” – nr. 2018-1-RO01-KA229-049631, coordonat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj are ca parteneri școli din: Anglia, Turcia și Italia, având ca scop împărtășirea celor mai bune practici în ceea ce privește integrarea tehnologiilor digitale în procesul de învățământ special pentru asigurarea unei calități sporite a educației oferite elevilor cu dizabilități”, ne-a declarat Viorica Paraschivu, directoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj.

AL PRESS

476

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.