Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” beneficiază de fonduri prin PNRR pentru reabilitare energetică

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consiliul Județean Timiș a semnat contractele de finanțare pentru încă 3 proiecte câștigate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta C5-Valul Renovării.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj vor fi investiți peste 4 milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a Corpului C6 și a corpului C7, iar DGASPC va beneficia de peste 1 milion de lei pentru corpul Direcțiune și 6 milioane jumătate de lei pentru clădirea din Lugoj.

Renovarea energetică a celor trei obiective va cuprinde măsuri de reabilitare termică a anvelopei și modernizarea sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice. Vor fi executate lucrări care prevăd termoizolarea pereților exteriori, a planșeului sub pod și a soclului, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei, precum și modernizarea instalației de încălzire. „Aceste lucrări vor reduce consumul de energie și vor scădea considerabil riscul de incendiu. Încă trei noi proiecte semnate prin Componenta C5-Valul Renovării arată de asemenea că am valorificat foarte bine oportunitatea de a atrage fonduri care să rotunjească semnificativ bugetul pentru investiții”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. Valoarea totală a celor 13 proiecte depuse este de 96.175.666,4 lei cu TVA.

Alina Dana OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.