Centru de Zi pentru protecţia adulţilor cu dizabilităţi

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Consiliul Local Lugoj a aprobat regulamentul de organizare și funcționare al Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, din cadrul Direcției de Asistență Socială Comunitată Lugoj. Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități este un serviciu specializat orientat spre protecția adulților cu dizabilități și desfășoară activități urmărind promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, socializarea acestor persoane prin activități desfășurate în funcție de deficiența beneficiarilor și de restantul funcțional al acestora.

De informare și consiliere beneficciază și reprezentanții legali/convenționali ai adulților beneficiari ai serviciilor Centrului de Zi. În prezent, centrul funcționează cu un număr de șase angajați și are o capacitate de 40 de locuri. Pentru a fi înscris în centru, beneficiarul trebuie să fie persoană cu dizabilități, indiferent de grad, să aibă domiciliul în Lugoj sau în satele aparținătoare, Măguri și Tapia. În centru nu se admit persoane care se află în evidență cu boli infecto-contagioase.

În cazul în care sunt mai multe cereri decât capatitatea Centrului de Zi, admiterea în cadul serviciului social se va realiza în funcție de următoarele criterii de departajare: persoana cu dizabilități este persoană singură, neavând sprijin familial; venitul persoanei cu dizabilități este constituit doar din indemnizația de persoană cu handicap. Finanțarea Centrului de Zi este asigurată din bugetul local al municipiului Lugoj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.