Celebrând SMART Ziua Unirii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liceenii brănişteni, pasionaţi de istorie, alături de profesorul Gabriel Lupşa, vor celebra Ziua Unirii Principatelor Române într-un mod inedit.

„Unirea cea Mică nu trebuie să fie doar o celebrare formală sau doar o celebrare închisă, limitată la un număr de persoane. Dorim să fie o celebrare a tuturor, pentru toţi”, ne-a declarat profesorul coordonator.

În perioada 21-23 ianuarie, Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”, în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 4 și Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”, va organiza activităţi de informare şi un concurs pe tema Micii Uniri, intitulat: „24 Ianuarie, România!”.

Folosind aplicaţia online Kahoot! şi telefonul mobil, instrumente agreate de liceeni dar şi de elevii de clasa a VIII a, dorind să exerseze competenţe digitale şi să scoată în evidenţă cunoştinţele istorice ale participanţilor, concursul va întări spiritul civic şi naţional al participanţilor, dar şi profilul SMART, asumat, al Liceului Tehnologic Valeriu Branişte.

Marcarea evenimentului se va încheia joi, 23 ianuarie, cu o sesiune de comunicări realizate de către elevii brănișteni, temele prezentate fiind: Alexandru Ioan Cuza – scurtă biografie; Contextul internațional și Convenția de la Paris; Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza; Unirea Principatelor – startul Romaniei moderne .

Scopul activității este acela de a-i face pe elevi să înțeleagă importanța momentului 24 ianuarie 1859 – Mica Unire – fără de care nici Marea Unire din 1918 nu s-ar fi realizat. Statul român a intrat în perioada sa modernă, prin reformele începute sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, şi a făcut primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.

„Apreciem foarte mult deschiderea elevilor de gimnaziu pentru a colabora şi participa la activităţi organizate de către liceeni. Este foarte important să păstrăm legătura între tineri, să încurajăm acest tip de colaborări şi activităţi, tocmai pentru că relaţiile în interiorul generaţiei trebuie păstrate şi cultivate. Ne-am asumat sarcina de a deveni o şcoală SMART, dorim să punem elevii noştri, dar şi alţi elevi din comunitate, în situaţia de a utiliza, în orice context, telefonul mobil şi aplicaţii online accesibile, inclusiv pentru a învăţa sau colabora sau a fi competitivi”,

ne-a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic Valeriu Branişte.

AL PRESS

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.