Cel mai tânăr premier din lume, Sanna Marin, are doar 34 de ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sanna Marin, o tânără de 34 de ani, ministrul transporturilor din Finlanda, a fost aleasă în fruntea social-democraţilor, devenind cel mai tânăr premier din lume.

Sanna Marin, al cărei partid este cel mai mare din coaliţia de guvernare, va deveni oficial cel mai tânăr prim ministru din lume. Este, de asemenea, a treia femeie care conduce guvernul finlandez.

După ce a devenit cel mai mare partid al Finlandei, după alegerile din aprilie, social-democraţii au avut dreptul de a numi prim-ministrul naţiunii nordice de 5,5 milioane de oameni, iar decizia a fost Sanna Marin, 34 de ani.

Numirea ei vine după ce Antti Rinne şi-a dat demisia, în urma unei administrări nemulţumitoare a unei greve poştale.

„Avem mult de lucru pentru a reconstrui încrederea. Nu m-am gândit niciodată la vârsta sau sexul meu, mă gândesc la motivele pentru care am intrat în politică şi la acele lucruri pentru care am câştigat încrederea electoratului”, a spus Marin reporterilor.

Alte patru partide din guvernul de coaliţie din Finlanda sunt, de asemenea, conduse de femei: Alianţa de Stânga este condusă de Li Anderson, 32 de ani. Liga Verde este condusă de Maria Ohisalo, 34 de ani.

Partidul de centru este condus de Katri Kulmuni, 32 de ani, iar Anna-Maja Henriksson, în vârstă de 55 de ani, este şefa partidului Poporului Suedez.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.