Cel mai mare brad de Crăciun din lume

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Luminile celui mai mare brad de Crăciun din lume au fost aprinse într-un orăşel medieval din centrul Italiei. Bradul a fost realizat din 300 de lumini strălucitoare. Bradul de Crăciun al oraşului Gubbio are 750 de metri înălţime şi 450 de metri lăţime. Pentru dispunerea sa pe dealul care veghează asupra oraşului a fost nevoie de nu mai puţin de 8,5 km de cabluri.

Pomul este format din instalaţii de luminiţe şi în fiecare an este montat pe un deal al localităţii italiene. Asamblarea bradului electric durează aproape două luni şi jumătate şi este nevoie de 8.500 de metri de cabluri şi de luminiţe pentru formarea lui.

În acest an, luminile au fost aprinse de la distanţă, mai precis de la Biserica Naşterii Domnului din Bethleem. În trecut, onoarea a revenit unor personalităţi ca Papa Francisc, Papa Benedict al XVI-lea sau preşedintele italian Giorgio Napolitano. Pomul de Crăciun rămâne aprins până în seara de 6 ianuarie 2020. Bradul gigant din localitatea Gubbio a fost aprins pentru prima dată în 1981.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.