Cel mai spectaculos jaf din ultimii ani. Un român a furat 1,6 milioane € în doar 10 secunde

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Românul Constantin Gabriel, de 47 de ani, a fost arestat în Croația la 9 luni după ce a comis cel mai spectaculos jaf din Spania, din ultimii ani. În doar 10 secunde, el a furat vinuri de colecție de peste 1,6 milioane de euro. Operațiunea a fost atent planificată, iar românul a avut-o drept complice pe iubita lui, o fostă regină a frumuseții din Mexic.

Constantin Gabriel și iubita lui, Priscilla Lara Guevara, de 28 de ani, au furat 45 de sticle de vin de colecție, de peste 1,6 milioane de euro, din restaurantul Michelin Atrio din Cáceres. Doar una din sticle – un Château D’Yquem din 1806 – valorează peste 300.000 de euro.

Cuplul a părăsit Spania la câteva zile după furt și s-a plimbat atât de mult prin Europa, încât ofițerilor le-a fost greu să țină pasul cu ei. În cele din urmă, aceștia au fost localizați la granița dintre Muntenegru și Croația și arestați în Croația, în urma unei operațiuni comune între Interpol și Europol.

Pe 26 octombrie 2021, Priscilla Lara Guevara s-a cazat la hotelul Atrio cu documente elvețiene false. Seara, ea și iubitul ei, Constantin Gabriel, au luat cina, comandând câte un meniu de 195 de euro fiecare.

Înainte de asta, au vizitat crama restaurantului și i-au lăsat angajatului care i-a însoțit un bacșiș generos. Cei doi au plecat în cameră destul de târziu.

Pe la miezul nopții, femeia a sunat la recepție și a cerut o salată, deși bucătăria era închisă. A făcut asta doar pentru a distrage atenția angajaților.

În acest timp, Constantin a coborât în pivniță și cu o cartelă magnetică pe care a furat-o anterior, a intrat în cramă.

A furat cele 45 de sticle – pe care le-a pus în trei rucsacuri – în doar 10 secunde. Sticlele au fost protejate cu prosoapele luate din cameră.

Cuplul a părăsit hotelul la ora 5.30 dimineața. Au mai rămas câteva zile în Spania, timp în care au schimbat mai multe mașini, după care s-au plimbat prin Europa, ajungând inclusiv în România.

Aveau un talent ieșit din comun de a dispărea fără urmă exact atunci când anchetatorii credeau că îi prind.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.