Cel mai performant ecograf din zona vestică a țării se află la Centrul Medical „Dr. Cev”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan TIMARU

Centrul Medical „Dr. Cev” a achiziționat aparatură de înaltă clasă

Centrul Medical ,,Dr. Cev” este prima policlinică privată din municipiul Lugoj, având ca obiectiv de activitate ambulatoriul de specialitate, centru a cărui bază a fost pusă în anul 1997. Policlinica a   fost înființată de către dr. Pavel Cev, medic primar ORL, un pionier al medicinei private postdecembriste. La început, Centrul Medical avea doar profil ORL, pediatrie, un centru de protezare auditivă și colabora cu laboratorul Bioclinica printr-un punct de recoltare. Odată cu trecerea timpului, Centrul Medical s-a dezvoltat, incluzând în activitatea sa mai multe specialități. Personalul centrului medical are o înaltă calificare profesională, iar la ora actuală aici își desfășoară activitatea 23 de  angajați și patru în sistem de colaborare. În tot acest timp s-a încercat să se ofere o gamă cât mai variată de servicii medicale ambulatorii, efectuându-se până în prezent peste 300.000 de consultații și servicii medicale.

Din 2012, la Centrul Medical „Dr. Cev”  funcționează și un laborator de analize medicale, dotat cu aparatură modernă, analizoare automate, complet informatizat și care efectuează în prezent 120 de tipuri de analize. Oferta de investigații cuprinde analize de hematologie, biochimie, microbiologie, teste de imunologie, bacteriologie si parazitologie. Toată aparatura este conectată la un server central, unde fiecare pacient are fişa stocată, existând posibilitatea transmiterii acesteia online, către spitale, medici sau pacienți. Centrul Medical „Dr. Cev”  este deosebit de important pentru sistemul de sănătate, nu numai prin profesionalismul personalului care îl deservește sau prin aparatura performantă cu care este dotat, ci și prin faptul că preia o parte din presiunea pe care o exercită numărul foarte mare al bolnavilor asupra sistemului de sănătate de stat, care, de multe ori, nu le poate asigura asistență medicală de calitate.

„Specialitățile actuale ale Centrului Medical sunt: otorinolaringologie, pediatrie, gastro-enterologie, medicină internă, cardiologie, endocrinologie, alergologie, anestezie și terapie intensivă, medicină de laborator (hematologie, imunologie biochimie, parazitologie și bacteriologie). Centrul nostru oferă servicii medicale, conform pachetelor contractate, pacienților asigurați prin contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pacienților asigurați prin casele private de asigurări de sănătate – Signal Iduna, Regina Maria, cât și cu plata integrală pentru pacienții neasigurați.

În același timp, oferim servicii de medicina muncii în colaborare cu firmele partenere dedicate.

În utimii ani, am observat o creștere a adresabilității față de policlinica noastră, până la o medie de 120 de pacienți pe zi. Pentru ridicarea standardului calității actului medical, urmărim dotarea cu aparatură de ultimă generație, care oferă o gamă mai largă de investigații, dar și existența unor specialiști bine pregătiți și cu înțelegere față de pacienți”, spune dr. Pavel Cev.

În dorința de a performa în domeniul medical, conducerea centrului medical a achiziționat, în permanență, echipament modern și de mare precizie. Doctorul Pavel Cev a apelat recent la un ajutor financiar, pe care Guvernul României l-a alocat pentru planul de relansare economică, construit în jurul sumelor alocate României de către Comisia Europeană, sub formă de asistenţă pentru redresarea societăţilor comerciale şi pentru ieşirea din criză. Este vorba despre programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM Invest România, program care are drept scop creșterea accesului la finan-țare prin acordarea unor garanții de către stat.

„Este vorba, în principal, de programul IMM Investun program multianual de încurajare și de stimulare a dezvoltării IMM-urilor, program prin care am făcut un împrumut de 220.000 de euro. Este vorba despre un program multianual de încurajare și de stimulare a dezvoltării IMM-urilor, sector ce reprezintă 99,7% din companiile din România, și care contribuie cu aproximativ 60% la Produsul Intern Brut și angajează circa 60% din forța de muncă. Programul are în vedere acordarea de garanții de stat pentru creditele, în mod diferențiat, pentru IMM. Cu sprijinul Diviziei pentru Medici, am reușit să accesăm un împrumut de la Banca Transilvania, de aproximativ 220.000 de euro, bani pe care i-am investit în achiziționarea a trei aparate de înaltă performanță, care aduc beneficii substanțiale populației din Lugoj și Buziaș, precum și pacienților din județele învecinate – Caraș-Severin și Hunedoara”, afirmă dr. Pavel Cev.                           

Doctorul Pavel Cev susține că principalul deziderat al instituției de sănătate pe care a creat-o este profesionalismul și dotarea cu tehnică medicală de vârf. Împrumutul era absolut necesar pertru îndeplinirea cu succes a actului medical.

„După ce am solicitat, de două ori, fonduri europene, văzând că nu primesc niciun răspuns, am apelat la acest program prin care IMM-urile pot obține împrumuturi bancare în condiții avantajoase. Ideal era să obțin o finanțare europeană, nerambursabilă, dar după depunerea documentației, luni de zile nu am primit niciun răs-puns, așa că am fost nevoit să recurg la acest împrumut. Suma împrumutată era necesară pentru a achiziționa aparatură de investigație ultramodernă. Este vorba de un ecograf, un aparat de investigație gastroenterologică și un analizor hematologic

Aparatura de înaltă performanță depistează tumorile în fază incipientă

Ecograful ACUSON REDWOOD SIEMENS este un echipament multidisciplinar de înaltă performanță, conceput pentru examinarea sistemului vascular, abdomenului, petru examinări prenatale pediatrice, examinări urologice, examinări transcraniene, a carotidei și ale părților moi. Este dotat cu patru traductori. Dotarea cea mai inovativă este pachetul de elastografie imagistică, metodă imagistică cantitativă, care în timp real calculează și afișează rigiditatea țesuturilor și poate caracteriza tumorile benigne sau maligne ale țesuturilor, de la dimensiuni de câțiva milimetri. Depistarea formațiunilor tumorale în aceste faze, la mici dimensiuni, aduce beneficii mari pacienților, aceștia având șanse mari de vindecare. În centrul medical sunt șase medici care efectuează eco-grafie, majoritatea tineri, dar și cu multă experiență în specialitățile gastro-enterologie, cardiologie, medicină internă, ecografie generală.

Cu echipamentul de endoscopie Pentax cu patru tuburi se efectuează endoscopie digestivă diagnostică, terapeutică și intervențională. Aparatul, prin tehnica de endoscopie cu imagine de înaltă definiție („high definition”) – Norsok basal imaging – NBI dual focus și endoscopie cu magnificaty de ultimă generație,  permite o mai bună caracterizare a modificărilor mucoasei digestive și depistează tumorile în fază incipientă.

Acest echipament endoscopic este foarte important în prevenția primară a cancerelor digestive prin depistarea lor în stadiul când sunt vindecabile.

Există țări în Europa în care se efectuează aceste examinări la populații de peste 50 de ani, la membrii familiilor în care au existat cancere digestive.

Analizorul hematologic  6 DIFF YUMIZEN cu 32 parametri este evoluat față de fostul analizor folosit în laborator.

Demersul nostru  medical este cea mai mare investiție prin IMM – INVEST din județul Timiș – investiție care ne ajută să creștem calitatea actului medical, să scurtăm timpul de așteptare a pacienților, având două ecografe și linie de endoscopie digestivă cu patru endoscoape.

Nu este deloc ușor, în aceste condiții de criză economică, să evoluezi, dar cred că cine are curaj, poate. Deși nu se prea vorbește, medicina din ambulatoriu de specialitate, în aceste vremuri de pandemie, este foarte importantă, întrucât pacienții nu se pot, în mare parte, aduce în spitale. Dorim, în viitor, să creștem standardul de calitate, prin pregătirea continuă postuniversitară a medicilor angajați și folosind în dotarea policlinicii aparatură de ultimă generație care să crească acuratețea diagnosticului. Misiunea centrului medical este  de a îmbunătăți în mod continuu și de a menține la un  standard ridicat starea de sănătate a populației, de a răspunde cât mai bine cerințelor și nevoilor actuale ale pacienților noștri prin oferirea unor servicii medicale de calitate”, a mai spus dr. Pavel Cev, directorul Centrului Medical.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.