Cel mai mare safir din lume are 503,2 kg și valoarează peste 100 de milioane de dolari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Are peste 503 kilograme, este albastru și de o frumusețe uluitoare. A fost descoperit în curtea unui om din Ratnapura, sudul Sri Lanka. A fost inclus în Cartea Recordurilor drept cel mai mare agregat de safire din lume.

Timp de două luni a fost expus în Elveția, dar pentru că nu s-a găsit un cumpărător, Serendipity Sapphire va fi mutat în Dubai. I se spune Serendipity Sapphire și este cel mai mare filon de safir stelat din lume. Piatra, de un albastru pal, cântăreşte 503,2 kg și valoarează 100 de milioane de dolari americani. A fost descoperită în curtea unui localnic în timp ce se săpa la o fântână.

„Persoana care săpa fântâna ne-a avertizat cu privire la niște pietre rare. Mai târziu am dat peste acest specimen uriaș”,

a declarat Gamage, proprietarul pietrei. Nu a vrut să-și dea numele complet sau locația din motive de securitate. Gamage, care este un comerciant de pietre prețioase din a treia generație, a informat autoritățile despre descoperire, dar a durat mai mult de un an pentru a curăța piatra de noroi și alte impurități înainte ca acestea să o poată analiza și certifica. În timpul procesului de curățare, unele pietre au căzut din grup, iar experții au stabilit că sunt safire stele de înaltă calitate.

Ratnapura, orașul pietrelor prețioase în sinhaleză, este cunoscut drept capitala bijuteriilor din Asia de Sud. Multe alte pietre valoroase au fost găsite acolo în trecut. Filonul de safir stelat nu şi-a găsit încă un cumpărător după ce a fost transportat în Elveţia şi, prin urmare, s-a decis mutarea lui în Dubai.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.