Cei 11 brănişteni care au cucerit Spania

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proiectul Liceului Tehnologic Valeriu Branişte, cod 2018-1-RO01-KA102-048274, Improving skills, increasing professional opportunities a ajuns la final.

Cu o finanţare în valoare de 357.000 de euro, proiectul a asigurat mobilităţi internaţionale pentru desfăşurarea de stagii de pregătire practică în medii reale de lucru pentru 144 elevi.

În perioada 10-28 mai 2021, ultimul flux al acestui proiect, 11 elevi de la Domeniul de pregătire Economic, se află pentru un stagiu de practică în Reus, Spania, având drept organizaţie gazdă un supermarket specific zonei Catalonia.

Experienţele profesionale variate ale participanţilor, contactul cu mediul de lucru internaţional, dar şi cu clienţii, provocările de comunicare în limba spaniolă, gestionarea vieţii de zi cu zi, căutarea de idei inspiraţionale pentru întoarcerea acasă şi pregătirea profesională prezentă şi viitoare sunt doar câteva dintre lucrurile pe care cei 11 brănişteni au reuşit să le realizeze în această mobilitate.

Sigur, nu au lipsit experienţele culturale în Tarragona şi Barcelona, momentele de unitate a grupului prin activităţi comune, întâlnirile surpriză cu românii stabiliţi în Spania sau veniţi în vacanţă.

Feedback-ul primit din partea partenerului de practică spaniol este unul pozitiv: s-a identificat liderul grupului, dar şi cei care muncesc serios şi de calitate, s-au apreciat interesul, atmosfera pozitivă dintre participanţi, relaţia cu angajaţii supermarketului, seriozitatea şi dorinţa de a învăţa.

Feedback-ul participanţilor este unul pozitiv: de la experienţe unice trăite şi neaşteptate a fi trăite până la „ne-a pus pe gânduri această experienţă referitor la viitorul nostru şcolar şi profesional”.

„Suntem bucuroşi că, în condiţii de pandemie, când toată lumea este stresată legat de Covid-19, aceşti tineri, familiile lor, partenerii internaţionali au spus un hotărât DA în desfăşurarea acestei mobilităţi. Cu responsabilitate, dar şi cu preocuparea de a le oferi acestor tineri oportunităţi, am ajuns la final de proiect. Nu întotdeauna câştigurile unor astfel de experienţe sunt imediate, dar suntem convinşi că au fost montate în aceşti tineri nişte idei, emoţii, experienţe, vise care vor fi valorificate în viitor”

ne-a declarat prof. Cosmin Gheorghe.

Proiectul este finanţat de către ANPCDEFP prin programul Erasmus+, acţiunea cheie Mobilităţi VET. Reamintim că Liceul Tehnologic Valeriu Branişte este acreditat Erasmus+ VET, urmând să ofere până în anul 2026 astfel de experienţe internaţionale elevilor săi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.