Cea mai mare pensie din România și cea mai mică, sau cine sfidează poporul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

România este ţara în care diferenţele dintre pensii sunt uriaşe. Există pensionari care câştigă zeci de mii de lei lunar, în vreme ce alţii au doar câteva sute de lei. Şi, totuşi, care este cea mai mică pensie din România?

Sunt circa 5 milioane de pensionari în România, aici fiind incluşi şi cei care primesc pensii speciale sau agricole. Diferenţele între pensionarii „speciali” şi cei obişnuiţi sunt însă enorme, astfel încât se ajunge la situaţii în care o pensie specială să fie de 100 de ori cât o pensie obişnuită.

Care este cea mai mare pensie din România

Sunt în jur de 9.000 de persoane care primesc pensii speciale, iar statul român dă circa 2 miliarde de euro pe an pentru acest tip de indemnizaţii.. Categoriile care încasează aceşti bani sunt judecătorii, procurorii, militarii, politiștii, jandarmii, angajații Curții de Conturi, parlamentarii și, mai nou, primarii.

Astfel, bărbatul cu cea mai mare pensie din România este un fost procuror comunist şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi, Gheorghe Bălăşoiu, care încasa lunar o pensie brută de 73.890 de lei! Din aceasta se reţine un impozit pe venit de 7.189 lei, astfel că acesta ajunge să primească peste 66701 lei net/lună.

La polul opus al pensiilor speciale se află un pensionar care a lucrat ca personal auxiliar al pachetelor şi instanţelor şi primeşte doar 743 de lei lunar.

Care este cea mai mică pensie din România

Cea mai mică pensie din România este, însă, mult mai mică de atât şi este vorba de un caz aparte. Un fost angajat al MApN primeşte doar 78 de lei pe lună, el având o vechime de 2 ani şi 11 luni şi un salariu de 994 lei. Această sumă se adaugă, însă, pensiei publice pe care o primeşte.

Despre admin 6534 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.