Cea de a XIV-a ediție a Festivalului de Teatru „FESTteamART”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pe scena Teatrulul Municipal, timp de trei zile vor urca șapte trupe de teatru, din 5 orașe.

Festivalul va debuta joi, 24 noiembrie 2022, începând cu ora 11, cu spectacolul pentru copii „Povestea lui Peter Pan”, după J. M. Barrie, în regia lui Florin Beciu.

Festivitatea de deschidere a Festivalului va avea loc de la ora 18, după care trupa de teatru „Traian Grozăvescu” a Casei de Cultură a Municipiului Lugoj va oferi publicului lugojean renumitul spectacol „Haide, ucide-mă dragoste!”, de Aziz Nesin, în regia Mariei Voronca.

De la ora 20, în aceeași zi, pe scena municipalului lugojean vor urca actorii trupei „Redoute” a Centrului Cultural „Reduta” Brașov, cu spectacolul „Butoiul cu pulbere”, de D. Dukovski, în regia lui Marius Cisar.

Cea de a doua zi teatrală a festivalului va fi deschisă de actorii trupei de teatru „Grigore Alecsandrescu” din Roman, cu spectacolul pentru copii„Pinocchio”, de C. Collodi, în regia Luminiței Merea.

De la ora 13, elevii lugojeni sunt invitați la spectacolul „Animicștiutorul”, prezentat de către Trupa de Teatru a Asociației Culturale „Tu și Eu” din Lugoj, un spectacol realizat de Anca Maria Colțeanu, inspirat după cartea „Enciclopedia Zmeilor”, de Mircea Cărtărescu.

Același spectacol va fi prezentat și de la ora 18, pentru publicul larg.

În ultima zi a festivalului, sâmbătă, 26.11.2022,  vor fi prezentate două spectacole de teatru ale unor trupe din Medgidia.

De la ora 17.30, Teatrul „Thetis” al Centrului Militar Medgidia prezintă spectacolul „Dulcea ipocrizie”, după T. Popescu, în regia lui Ion Crișu.

De la ora 20, Trupa de Teatru „Joker” a Casei de Cultură „I. N. Roman” Medgidia prezintă comedia „Crede-mă, te mint”, adaptare după I. Băieșu, în regia lui Laurențiu Vlad.

Festivitatea de închidere, în cadrul căreia vor fi decernate diplomele și trofeele festivalului, va avea loc de la ora 21.30.

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj și al Consiliului Local Lugoj.

Prezentatorii festivalului: Loredana Lupescu și Constantin Ilie.

(A. B.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.