Ce trebuie să faceți după un deces – ghid pentru o înmormântare mai ușoară

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Momentul pierderii unei persoane apropiate poate fi tulburător și greu de acceptat, lucru care face procedurile ulterioare mult mai greu de realizat. Pentru oricine care se regăsește în postura aceasta pentru prima dată întreaga situație poate părea copleșitoare, motiv pentru care puțină îndrumare și sprijin din partea unor specialiști au puterea de a face lucrurile mai ușor de dus. Puteți apela la servicii funerare sector 2 la Casa Funerară Memorium, în orice moment al zilei sau al nopții, pentru a beneficia de ajutor prompt și prezență la fața locului!

Declararea decesului

Deși este neplăcut și foarte dificil pentru cei apropiați, imediat ce o persoană moare, acest lucru trebuie declarat către autoritățile responsabile. Fie că evenimentul tragic se întâmplă acasă sau la spital, un medic trebuie să constate decesul și cauza acestuia, după care să apelați la o firmă de pompe funebre pentru procedurile ulterioare.

Întocmirea documentației

Pe baza adeverinței de deces oferite de medic se va întocmi certificatul de deces, un act obligatoriu care se eliberează de către Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor sau primăria locală pe baza unui dosar de documente. Pentru realizarea acestuia, dar și pentru demararea tuturor pașilor necesari, puteți beneficia de ajutor din partea unei firme de servicii funerare care să vă ofere suport teoretic sau chiar să vă însoțească la instituții, pentru a urgenta procedura și a evita erorile.

Pregătirea decedatului

După cum spune tradiția creștină, timp de trei zile trupul neînsuflețit va rămâne acasă pentru ca toți cei dragi să își ia rămas bun de la persoana care a fost, dar și pentru a-i fi citite toate rugăciunile specifice. Drept urmare, pentru a încetini deteriorarea organismului, trebuie să fie supus unor proceduri de îmbălsămare și toaletare, efectuate în condiții optime, de către profesioniști. Asta înseamnă că din nou veți avea nevoie de ajutorul unei firme de pompe funebre care să se ocupe de toate aceste responsabilități în locul dumneavoastră și să vă ajute cu transportul funerar pe toată această perioadă.

Organizarea înmormântării

Ultimul pas, dar și cel mai solicitant și complex, rămâne organizarea ceremoniei de înmormântare cu toate detaliile pe care aceasta le presupune. Pentru început, este nevoie să achiziționați un loc de veci, unde va fi înhumat trupul în timpul ceremoniei. De asemenea, trebuie să stabiliți detaliile evenimentului nefericit, cum ar fi data, ora și durata, cu preotul responsabil de aceasta, pentru a vă asigura că există disponibilitate din partea acestuia.

După ce aceste detalii au fost rezolvate, este momentul să începeți să stabiliți care sunt aspectele logistice de care trebuie să vă ocupați cât mai urgent. Procurarea produselor mortuare, de la sicriu, la cruce, coroane, flori, batiste și alte accesorii este primordială. La fel de importantă este și organizarea parastasului de după, dar și pregătirea pachețelelor pe care le veți oferi de pomană celor care au venit să își ia un ultim rămas bun de la cel decedat.

Beneficiați de ajutor non-stop din partea Memorium

Pierderea unei persoane dragi este dificil de acceptat și toate responsabilitățile care se abat asupra familiei fac aceste momente și mai grele. Din acest considerent, colaborarea cu o firmă de servicii funerare este esențială pentru a obține puțin ajutor și mai mult timp pentru a vă lua rămas bun. Casa Funerară Memorium vă așteaptă cu program non-stop, la numeroase locații în sectorul 2, astfel încât să fiți sigur că obțineți suportul de care aveți nevoie, la orice oră din noapte sau din zi.

Lăsați organizarea înmormântării în seama specialiștilor Casei Funerare Memorium astfel încât să diminuați puțin din greutatea momentului și să treceți mai ușor prin toate procedurile obligatorii!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.