Chiar dacă puțini conștientizează importanța ficatului, acest organ este vital și are nevoie de protecție. Mulți abuzează de ideea că ficatul se poate regenera, dar capacitatea acestuia de regenerare scade odată cu vârsta. În plus, dacă este agresat zilnic cu tutun, abuz de alcool, droguri, junk food, alimentele care sunt hiper-procesate, stres și alimentația dezorganizată totul poate să afecteze negativ capacitatea de regenerare a ficatului. Altfel spus, pentru buna funcționare a functiei hepatice s-a dovedit că anumite produse, legume și fructe ajută ficatul să se regenereze.
S-a constatat că în cazul bolilor de ficat o problemă este datorată faptului că ficatul pierde capacitatea pentru regenerarea celulelor. În plus, din cauza formării calculilor biliari, bolile hepatice se pot agrava.
Dar totodată s-a stabilit că functia ficatului, atunci cand organismului ii este furnizată cantitatea necesară din cadrul extractului de armurariu, se poate revitaliza. A fost un studiu pe această temă care a ajutat industria de a investi în a găsi și mai multe soluții pentru protejarea ficatului.
Soluții pentru protecția ficatului
Când căutăm soluții prin care vrem să avem grijă de ficat, trebuie să ne gândim la hepatocite, acele celule care se pot regenera, se pot replica. Hepatocitele, precum neuronii, nu se pot multiplica. În schimb, se replică doar prin stimulente care le ajută să își fortifice structura și să devină sănătoase.
Dar ce substanțe îi sunt necesare ficatului pentru a se repara?
În primul rând, celulele hepatice au nevoie de fosofolipide esentiale, de silimarină, de Vitaminele A si B. Aceste minime ingrediente pot ajuta ficatul să funcționeze în parametrii optimi și să regenereze. Atenție! Ca suplimentele și medicamentele care conțin aceste substanțe să își facă efectul e important să ținem o dietă adecvată și o cură de detoxifiere pentru rezultate optime.
Rolul silimarinei în detoxifierea ficatului
Am vorbit mai devreme de silimarină de exemplu. Silimarina crește nivelul glutationului în ficat, mărind capacitatea de detoxifiere. Stimulează sinteză proteinelor în ficat, ceea ce duce la o creștere a producției de noi celule hepatice care să le înlocuiască pe cele deteriorate, având efect regenerant.
Totodată, reduce acumularea de grăsimi la nivelul organelor interne, fiind de ajutor persoanelor care au risc sau manifestă simptomele unui ”ficat gras”. De asemenea, silimarina reduce depozitele de țesut fibros, putând fi de ajutor în cazul persoanelor cu ciroză hepatică.
Dacă vă interesează să găsiți cel mai bun produs pentru protecția ficatului trebuie să vă urmăriți următoarele atribute: concentrarea substantei active, în cazul de față silimarina și alte ingrediente complementare.
De exemplu, există pe piață produse care conțin pe lângă silimarină și Acidul alfa lipoic care oferă protecție împotriva degradării celulare. Acidul alfa lipoic susține întreagă rețea de apărare a antioxidanților și poate recicla toți antioxidanții de rețea: vitamina E, Coenzimă Q10, glutationul și vitamina C și se regenerează pe el însuși. Acidul alfa lipoic protejează ficatul împotriva otrăvirii cu ciuperci și a fost utilizat cu succes în tratarea altor boli de ficat, cum ar fi hepatită C.
Un produs care conține primele două ingrediente este Steablock din Farmacia la pret mic.
În altă ordine de idei, o solutie hepatoprotectoare completă ar trebui să conțină intr-o singura capsula fosfolipide esentiale, colină, silimarină, extract de anghinare și de turmeric, inozitol, vitamina A și B6. Doar o astfel o formulă ar fi hipolipemiantă, antioxidantă, imunostimulatoare, pe scurt hepatoprotectoare.
Lasă un răspuns