Ce reduceri acordă Primăria celor care își plătesc anticipat impozitele și taxele locale pe 2019

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Începând de joi, 10 ianuarie, persoanele fizice şi cele juridice din municipiul Lugoj se pot prezenta la casieria Serviciului Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Lugoj pentru a-şi achita impozitele şi taxele locale pentru 2019.

Ca urmare a prevederilor Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, impozitele şi taxele se plătesc anual, în două rate egale, primul termen de plată fiind data de 31 martie, iar al doilea termen este data de 30 septembrie, inclusiv.

Pentru plata cu anticipație a impozitelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport datorate pe întregul an de către contribuabili, până la primul termen de plată (31 martie), se acordă o bonificație de 10%.

Taxa pentru clădirile și terenurile proprietate publică sau privată a statului, sau ale unităților administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în folosință sau administrare, se plătește lunar, până în data de 25 a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului.

Impozitele şi taxele locale pot fi achitate zilnic, la casieria Serviciului Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Lugoj, după următorul program:

♦ luni, marţi, joi și vineri – orele 8,30 -16,30; ♦ miercuri – orele 8,30 – 18,30.

Atunci când se vor prezenta să îşi achite taxele și impozitele contribuabilii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate.

Impozitele și taxele locale trebuie achitate integral până la 30 septembrie 2019.

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.