Ce este un credit IFN și cum poți aplica sigur și rapid

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

FOTO: https://unsplash.com/photos/gf8e6XvG_3E

Ai nevoie de un împrumut rapid și sigur? Apelează la un IFN și solicită un credit online sau prin telefon, pentru a-ți acoperi cheltuielile urgente. Iar dacă nu ai mai optat pentru un astfel de împrumut până acum, iată tot ce trebuie să știi despre IFN-uri și creditele lor!

Ce este un IFN?

Un IFN este, în traducere, o instituție financiară nebancară. Practic, un IFN oferă servicii financiare, dar nu deține o licență bancară, fiindu-i interzisă acceptarea de depozite sau de fonduri rambursabile de la public.

Instituțiile financiare nebancare pot oferi credite de consum, ipotecare, imobiliare, dar și credite pentru finanțarea tranzacțiilor comerciale sau pentru operațiuni de factoring și scontare. De asemenea, clienții pot apela la IFN-uri pentru leasing financiar, pentru emitere de garanții, acordare de credite cu primire de bunuri în gaj.

În momentul actual, IFN-urile se impart în două categorii: cele înscrise în Registrul General și cele înscrise în Registrul Special al Băncii Naționale a României.

Practic, cele înscrise în Registrul Special sunt monitorizate direct de către BNR, în baza raporturilor transmise. În schimb, cele înscrise doar în Registrul General, nu sunt monitorizate de nicio altă instituție.

Totuși, pentru a putea funcționa ca IFN-uri, aceste entități ar trebui să îndeplinească anumite criterii de capital. Spre exemplu, cele care acordă doar credite rapide, de nevoi personale, trebuie să dețină un capital de minim 200.000 de euro, iar cele care oferă servicii de natură ipotecară, trebuie să aibă un capital de cel puțin 3 milioane de euro.

Diferențele dintre un IFN și o bancă?

Chiar dacă ambele oferă servicii financiare, între bancă și un IFN există o serie de diferențe, pe care trebuie să le iei în calcul. În primul rând, un IFN pune mai mult accentul pe credite online și credite nebancare, fără acte, oferite pe termen scurt, în timp ce banca oferă o gamă mult mai variată de servicii, de la conturi bancare, credite, fonduri de investiții și transferuri de bani, până la schimb valutar, încasare de facturi și amenzi, și acțiuni de vânzare-cumpărare.

De asemenea, banca oferă o perioada de creditare între 1 an și 30 de ani, în timp ce un IFN oferă credite pe perioade cuprinse între 1 lună și 5 ani.

În privința dobânzilor impuse de bancă, acestea diferă în funcție de produs, fiind variabile. În schimb, la un IFN, dobânzile pot fi între 9 și 10% pentru creditele ipotecare și pot ajunge până la 200% pentru cele aferente creditelor rapide. Totuși, există și IFN-uri care oferă dobândă 0% la primul credit online, pentru a atrage mai mulți clienți.

Ce este un credit IFN?

Atunci când vorbim despre creditele IFN ne referim la creditele nebancare, care au principii destul de asemănătoare cu creditele clasice oferite de bănci. Totuși, există o serie de diferențe între cele două tipuri de credite, privind sumele pe care le poți împrumuta, durata, dar și accesibilitatea creditelor IFN.

Scopul unui IFN este acela de a le oferi posibilitatea de a solicita un împrumut și acelor persoane care nu au un istoric bancar sau un loc de muncă cu vechime.

Ce valoare poate să aibă un credit IFN?

Cei care solicită un credit IFN, trebuie să știe că sumele pentru care pot opta sunt modice, pentru că aceste tipuri de împrumuturi au fost create cu scopul de a acoperi cheltuielile urgente. Tocmai de aceea, IFN-urile oferă credite care pornesc de la 100 de lei și care pot ajunge, cel mult, până la 3000 de lei, pe o perioadă scurtă, de la o lună până la 5 ani.

Cum poți aplica pentru un credit IFN?

Datorită accesibilității, creditele IFN pot fi soluția ideală pentru situațiile în care ai nevoie de un împrumut rapid, însă, pentru a putea solicita un astfel de credit, trebuie să respecți anumite condiții. În primul rând, trebuie să ai cetățenie română, să ai vârsta de 18 ani împlinită și să poți dovedi că ai un venit fix de minim 300 de lei pe lună, dar și adresa de domiciliu să fie pe teritoriul României.

Iar acum există și avantajul creditelor online, care sunt rapide și pentru care poți aplica instant, doar cu buletinul și cu un extras de cont. Spre exemplu, poți obține un credit IFN simplu și rapid prin Viaconto, unde trebuie doar să completezi un formular cu datele personale și să ai un card bancar activ.

Așadar, IFN-urile sunt soluția pentru cei care au nevoie de un împrumut simplu și rapid, pentru acoperirea cheltuielilor urgente. Însă, înainte de a aplica pentru un astfel de credit, trebuie să studiezi foarte bine ofertele de pe piață, pentru a alege cea mai bună opțiune pentru nevoile tale.

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.