Cât mai au de lucru cei de la Apele Române pentru consolidarea Insulei din Cotu Mic

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) informează că lucrările din zona Cotu Mic continuă după programul stabilit.  Până în acest moment au fost realizate circa 40% din totalul lucrărilor necesare pentru apărarea împotriva inundațiilor pe tronsonul insulei situată între malurile cursului de apă Timiș.

S-au finalizat lucrările de decolmatare a cursului de apă Timiș pe o lungime de 350 m, iar volumul de terasamente obținut, de 9.200 mc, se folosește pentru consolidarea și refacerea malurilor care au eroziuni produse de viiturile înregistrate în anii precedenți.

Pentru realizarea lucrărilor de decolmatare au fost făcute lucrări de defrișare a vegetației arborescente și arboricole specifice zonei respective, situate pe malul stâng al râului Timiș, cu acordul Direcției Silvice Timiș, care a efectuat marcajele aferente, cu respectarea legislației silvice.

Lucrările de consolidare și de refacere a malurilor sunt executate deja pe o lungime de 70 m, dintr-un total de 180 m, fiind necesare aproximativ 5.000 tone de piatră brută.

Aceste lucrări hidrotehnice care vizează zona Lugoj – Cotu Mic au început în această vară în baza unui protocol de colaborare între ABA Banat și Primăria Lugoj.

Lucrările sunt executate cu personalul și utilajele Sistemului de Gospodărire a Apelor Timiș (SGA Timiș), prin Formația de Intervenție Operativă Mecanizată și Sistemul Hidrotehnic Lugoj.

Primăria Lugoj asigură combustibilul necesar utilajelor și materialele pentru lucrările de refacere a malurilor. Scopul final al acestor lucrări este acela de a asigura secțiunea de scurgere a apei și de consolidare a malurilor cu anrocamente pentru evitarea eroziunilor de mal.

Astfel se poate asigura protejarea obiectivelor socio-economice din zona respectivă. Conform protocolului de colaborare, lucrările se vor finaliza până la 31.12.2022, sau, cel târziu,  până în 31.05.2023. (N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.