Asistenți maternali, ridicați de poliție pentru trafic de minori: forțau copiii pe care îi aveau în plasament să muncească la ferma lor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Miercuri, 19 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT – ST Timișoara, au efectuat trei percheziţii domiciliare, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, și au fost puse în executare trei mandate de aducere.

Perchezițiile au avut loc în satul Fădimac aparținător de comuna Balinț. În cauză s-a reținut că, în perioada 2020-2022, două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia.

Pe parcursul celor doi ani, asistenții maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante, în cadrul exploatației agricole deținute de persoanele bănuite.

În măsura în care persoanele vătămate minore refuzau să mai îndeplinească activitățile dispuse, acestea ar fi fost agresate fizic de către cei care îi exploatau. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Timişoara – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, SCCO Caraş-Severin, precum și al jandarmilor din cadrul GMJ Timişoara şi IJJ Timiş. (P. M.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.