Cât costă să ajungi la aeroportul Otopeni?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/afisul-start-scoate-decolare-1359867/

Te pregătești să dai startul distracției, călătorind către destinația exotică pe care ai ales-o pentru vacanță? Atunci trebuie să stabilești și detaliile necesare în ceea ce privește transportul la aeroport. De unde vei pleca, ce mijloace de transport vei alege și costurile pe care va trebuie să le suporți reprezintă aspectele pe care trebuie să le stabilești în această etapă. Iată variantele pe care le ai la dispoziție și avantajele pe care acestea le oferă.

Transportul cu autobuzul la aeroport

Una dintre cele mai populare soluții de transport cu autobuzul la aeroport, indiferent de locația din care vrei să pleci este reprezentată de Linia Expres 783. Dacă decizi să dai startul călătoriei din zone cunoscute precum Piața Romană, Victoriei, Unirii sau de la Universitate, vei găsi cu ușurință stațiile prin care acest autobuz trece în mod frecvent.

Pentru a te asigura că ajungi la timp pentru check-in și îmbarcarea în avion, trebuie să estimezi durata de călătorie cu autobuzul la aeroport. Ține cont și de timpul care ar putea fi necesar pentru așteptarea autobuzului. Acesta circulă, de regulă, la fiecare 15 minute, însă condițiile de trafic sunt imprevizibile uneori și pot provoca întârzieri.

O oră reprezintă intervalul optim de timp pe care este bine să îl aloci călătoriei cu autobuzul spre aeroport.

Conform site-ului oficial, Expresul 783 circula de luni până vineri, la fiecare 15 minute, în intervalele orare 05:30 – 20:00, 20:30 – 23:00 și 23:30 – 05:30. Sâmbăta și duminica precum și în zilele considerate sărbători legale, acesta circulă la fiecare 30 minute, în intervalul 05:30-23:00 și la aproximativ 40 minute, în intervalul 23:30 -05:30.

Poți achiziționa cartele sau bilete pentru această linie de transport în comun de la ghișeele special amenajate în diverse zone. Acestea sunt deschise, de regulă, în intervalul orar 06:00 – 21:00, iar prețul de achiziție a unui bilet cu două călătorii este de 7 lei.

Transportul cu taxiul sau cu un serviciu de ridesharing

În cazul în care nu agreezi ideea călătoriei cu mijloacele de transport în comun la aeroport, nu ai foarte mult timp la dispoziție sau dispui de bagaje voluminoase, poți alege varianta transportului cu taxiul sau cu un serviciu de ridesharing. Aceasta este o variantă mai costisitoare, indiferent de locația din care pleci spre aeroport, însă mai avantajoasă în ceea ce privește confortul asigurat și durata călătoriei.

Costul mediu al unei călătorii cu taxiul la Aeroportul Otopeni este în jur de 30 lei, însă acesta poate varia considerabil, în funcție de ruta aleasă, de cât de aglomerat este traficul la ora la care te pornești și de distanța parcursă până la aeroport.

Tarifele practicate de taximetriști sunt, de regulă, cuprinse între 1.69 – 3.5 lei/km. În funcție de factorii anterior menționați, poți estima costul călătoriei la aeroport, din locația aleasă de tine.

Transportul din altă localitate

Atunci când trebuie să ajungi la Aeroportul Otopeni din altă localitate, ai la dispoziție varianta transportului cu mașina personală. Aceasta este o opțiune avantajoasă în ceea ce privește confortul asigurat pe drum, însă este dificil să găsești un loc sigur și convenabil în care să parchezi mașina până la întoarcere.

O alternativă convenabilă în acest caz este cea reprezentată de serviciile de transport Constanta-Otopeni sau din alte localități, care te scapă de grija găsirii unui loc de parcare pentru mașina personală.

Mijloacele de transport care asigură acest tip de transfer pleacă la ore stabilite în avans, urmează cele mai convenabile rute și pun preț pe siguranța călătorilor. Acestea circulă zilnic și reprezintă cel mai bun mod prin care te poți asigura că ajungi la timp la aeroport.

În plus, vei avea suficient spațiu pentru bagaje în microbuzele de transport și vei călători confortabil. Pentru a te asigura că beneficiezi de toate aceste condiții avantajoase, este recomandat să achiziționezi biletul în avans și să își rezervi un loc la ora convenabilă pentru transport.

Prețul unui bilet de transfer cu microbuzul de la Constanța la Aeroportul Otopeni, de exemplu, este de aproximativ 80 lei de persoană. Durata călătoriei este de 3h 30 min, astfel încât vei ști exact la ce oră trebuie să pleci, pentru a ajunge la timp pentru check-in și îmbarcarea în avion.

Prin urmare, există diverse variante prin care poți ajunge la Aeroportul Otopeni la timp, fie că pleci din București sau vii din altă localitate. Planifică acest traseu în avans, în funcție de varianta pe care o preferi, alocă-ți timp suficient pentru parcurgerea sa și astfel, vei da startul vacanței tale fără peripeții.

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.