Cărțile, nelipsite din bagajul de vacanță

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Într-o lume în viteză, faceți-vă timp pentru cărți și pentru lectură, cea mai bună metodă pentru dezvoltarea personală, este sugestia bibliotecarilor din Lugoj. Acum, că începe perioada concediilor, lugojenii care se pregătesc să plece în vacanță, ar trebui să includă în bagajul de călătorie și o carte, perioada fiind una propice lecturii.  Bibliotecarii spun că  pe timpul verii apetitul pentru lectură al lugojenilor este unul mai mare și că pragul bibliotecii este trecut de cititori care au diferite opțiuni în ceea ce privește cartea pe care o împrumută.

Oferim lugojenilor, cititorilor noștri , romane de aventuri, polițiste, de dragoste, cărți motivaționale, de dezvoltare personală, cărți care sunt solicitate în ultimul timp și am ținut cont de acest lucru, atunci când am achiziționat cărți noi la Biblioteca Municipală. Ghidurile de călătorie sunt și ele cărți căutate în această perioadă. Biografii ale unor personalități, persoane celebre, reprezintă o altă categorie importantă, solicitată de către cititorii noștri. Să nu îi uităm aici pe micii cititori. Tinerii, pe lângă cărțile necesare pentru bibliografia școlară, pe care le mai citesc chiar și în vacanță, cărți necesară pentru dezvoltarea și formarea lor educațioanlă, ei sunt încântați și se bucură de cărțile vârstei lor, cărți cu eroi, cărți cu personaje care au devenit celebre datorită unor ecranizări la fel de celebre”,  a declrat Henrieta Szabo, directorul Bibliotecii Municipale din Lugoj.  

Bibliotecarii spun că zi de zi persoane de diferite categorii de vârstă vin să împrumute o carte, de la copii, persoane care lucrează, dar și pensionari.

Tinerii sunt printre cititorii noștri fideli. Vin la bibliotecă atât în perioada vacanțelor, cât și în perioada anului școlar. Ne bucură mult acest lucru și ținem mult de tot ca tinerii să rămână și în continuare cititori fideli. În același timp mai avem și o altă categorie, mergem în extrema cealaltă, persoane mai în vârstă, poate vârsta a treia, pensionari, dar și persoane care sunt ocupate, persoane care lucrează și care acum, în perioada vacanței, având mai mult timp, își doresc să își ia o carte plăcută, o carte bună în bagajul de vacanță”, a adăugat Henrieta Szabo.

Zilnic, pragul Bibiliotecii din Lugoj este trecut în medie de 25 de persoane care doresc să împrumute o carte.

Alina DAMIAN

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.