Cartea lui Athanasios şi al treilea premiu pentru Ela Iakab

Ela Iakab, profesoară de Limba şi literatura română la Liceul Teoretic „Coriolan Bredi-ceanu” Lugoj, Doctor în Filologie, câştigă în acest an cel de-al treilea premiu pentru volumul său bilingv de poezie Cartea lui Athanasios/Il libro di Athanasios, apărut la editura Grinta, în 2017.

După cea dintâi dinstincţie românească, „Premiul Festivalului Internaţional de Poezie Sighetu Mar-maţiei”, după o a doua distincţie, în Italia, cu Menţiune de Merit, la secţiunea Carte de poezie, din cadrul Premiului Internaţional „Salvatore Quasimodo”, prezidat chiar de fiul celui care a adus ţării sale Premiul Nobel pentru Literatură în 1959, Alessandro Quasimodo, un reputat regizor, actor, poet şi eseist, colega noastră câştigă şi Premiul Filialei Arad a U.S.R., secţiunea Carte de debut.

Gala acestor premii a avut loc sâmbătă, 8 decembrie, la Casa Jelen Ház, din Arad. Din juriul prezidat de inegalabilul prozator Gheorghe Swartz au făcut parte binecunoscuţii poeţi şi publicişti Traian Ştef şi Ioan Matiuţ.

„E o mare onoare şi o imensă bucurie sa fii premiat de trei ori, consecutiv, pentru o carte de poezie, cu atât mai mult cu cât, în cazul meu, e şi prima! Sincer, nu mă aşteptam să câştig premii, pornind de la ideea că un poet ermetic, cum vreau să cred că sunt şi cum au şi subliniat unii critici literari în recenziile lor, dacă va fi să fie considerat valoros, în mod sigur recunoaşterea sa va veni în posteritate. Să fii premiat în timpul vieţii, în anul imediat următor apariţiei cărţii, e, fără doar şi poate, un privilegiu rar! Vreau să mulţumesc editorului Gabriel Cojocaru, dar mai cu seamă Consiliului Local Lugoj pentru sprijinul financiar acordat la publicarea volumului Cartea lui Athanasios”, ne-a declarat Ela Iakab.

Denisa GREGA

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.