Carnavalul de la Veneția a fost suspendat de coronavirus

Carnvalul de la Veneția a fost suspendat, cu două zile înainte să ajungă la festivitățile de închidere, după ce două cazuri de coronavirus au fost confirmate în oraș, relatează CNN. Anunțul a fost făcut de guvernatorul regiunii, după ce cazurile de COVID-19 din Italia s-au răspândit rapid.

Bilanțul a ajuns la 130 de persoane infectate, dintre care 26 în stare gravă. Toate activitățile sociale, precum și întâlniri publice, au fost anulate până la 1 martie, a anunțat Luca Zaia. Asta înseamnă că și faimosul carnaval de la Veneția, ale cărui festivăți de închidere urmau să aibă loc pe 25 martie, a fost anulat.

„Facem apel la cooperarea cetățenilor. Nu este un moment ușor, dar cu informațiile pe care le avem acum, sperăm că putem să oprim răspândirea virusului”,

a declarat guvernatorul regiunii Veneto.

În plus, școlile, universitățile și muzeele au fost închise. Până acum, 25 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în regiunea Veneto. În plus, o persoană și-a pierdut viața în această regiune. Situația este îngrijorătoare și în regiunea vecină Lombardia, unde sunt cele mai multe cazuri.

  Dan TIMARU

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.