Carnavalul de la Rio a fost amânat pentru o perioadă nedeterminată

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Carnavalul de la Rio de Janeiro, care ar fi trebuit să aibă loc în februarie 2021, a fost amânat pe o perioadă nedeterminată din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat organizatorii.

Şcolile de samba implicate în paradă au avertizat de mai mult timp că ar putea fi dificilă organizarea ediţiei 2021, înainte ca un vaccin impotriva Covid-19 să fie omologat şi disponibil. Jorge Castanheira, preşedintele ligii de samba Liesa, a spus că şcolile nu ar avea timp să se pregătească pentru evenimentul din februarie.

„Căutăm o soluţie alternativă, ceva ce vom putea face când va fi sigur să contribuim la oraş. Dar nu suntem suficient de siguri să stabilim o dată”,

a spus el. Anunţul face referire la carnavalul Liesa, dar nu şi la petrecerile de stradă care au loc în acelaşi timp. Nu este încă cert dacă acestea vor avea loc. Carnavalul de la Rio atrage anual milioane de turişti. Turismul reprezintă în Brazilia 8% din PIB. Carnavalul din São Paulo a fost deja amânat cu opt luni, pentru octombrie 2021.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.