Care sunt beneficiile laminării sprâncenelor?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Industria de înfrumusețare ne oferă constant noutăți în ceea ce privește cosmetizarea sprâncenelor. Laminarea este o procedură din ce în ce mai populară, care face furori printre doamnele și domnișoarele dornice să capete o geometrie perfectă a sprâncenelor și o privire pătrunzătoare.

Vorbim despre o tehnică simplă, dar cu efecte benefice pentru un timp destul de îndelungat (de regulă, 4-6 săptămâni). Așadar, dacă vrei să obții un look atractiv, începe cu o laminare a sprâncelor. Iată ce beneficii îți oferă o astfel de alegere!

1. Poți obține forma dorită a sprâncelor

Ai sprâncenele dese, însă nu te mulțumește forma acestora? Soluția la îndemână în acest caz constă chiar în laminarea lor, care redefinește, vizual, arcadele ochilor. Cu puțină informare în prealabil, dar și cu ajutorul unor soluții dedicate, de calitate (precum cele de aici), poți obține acasă look-ul mult visat.

Poate cel mai mare avantaj al acestei metode de stilizare a sprâncenelor este că permite direcționarea firelor de păr în direcția dorită, obținând astfel sprâncene demne de aparițiile modelelor de catwalk din revistele de fashion.

De exemplu, firele pot fi pieptănate folosind peria specială pentru laminare către partea de sus a feței, creând astfel un chip mai expresiv și, totodată, un aspect fresh al feței.

2. Laminarea rezolvă problema sprâncenelor rare

Cu atât mai mult cu cât nu te numeri printre posesoarele unor sprâncele dese și rebele, laminarea este o procedură pe care ți-o recomandăm. Tehnica permite crearea unui aspect de sprâncene dese fără bătăi de cap, iar partea bună este că rezultate vor rămâne vizibile chiar și câteva săptămâni.

În acest mod, vei economisi bani și timp, deoarece nu va mai fi nevoie să îți conturezi sprâncenele minute în șir cu creioane sau farduri speciale. Sprâncenele subțiri nu mai sunt la modă, așadar, ce mai aștepți? Încearcă și tu procedura pe care englezii o numesc ”brow lamination”.

3. Maschează consecințele pensatului excesiv sau incorect

Multe dintre femei se confruntă cu efectele negative ale pensatului excesiv sau incorect; firele de păr din sprâncene se recuperează, de cele mai multe ori, cu eforturi considerabile, dar nu rare sunt situațiile în care golurile cauzate de lipsa părului sunt ireversibile.

Unul dintre beneficiile laminării sprâncenelor este că poate masca aceste mici imperfecțiuni legate de forma (inclusiv lungimea) sau desimea sprâncenelor, oferind volum și un aspect mai plin.

Ce ar trebui să știi înainte de laminarea sprâncenelor

Dacă ai decis că vrei să îți laminezi sprâncenele, trebuie să ții cont de câteva reguli înainte de efectuarea procedurii, fie că alegi să lași asta pe seama unui tehnician profesionist, sau că te ocupi chiar tu de sprâncenele tale.

Așadar, specialiștii recomandă evitarea utilizării serurilor sau cremelor de față cu retinol, precum și a soluțiilor anti-acneice cu cel puțin 48 de ore înainte de realizarea acestei tehnici de înfrumusețare. Explicația este că astfel de produse pot sensibiliza pielea, crescând riscul de apariție a iritațiilor post laminare. De asemenea, este ideal ca în ziua în care ai programat stilizarea sprâncenelor să eviți aplicarea produselor de make-up.

Cremele foarte grase sau uleiurile pentru ten sunt și ele interzise, deoarece împiedică acțiunea soluțiilor utilizate în timpul operațiunii de laminare.

Când este contraindicată laminarea sprâncenelor

Deși este cu siguranță o procedură cosmetică cu avantaje evidente, există și cazuri în care laminarea sprâncenelor ar trebui amânată. Concret, evită să apelezi la această modalitate de stilizare a lor, dacă:

  • ești însărcinată;

  • ai alergii la anumite substanțe din componența produselor utilizate pe durata procedurii;

  • ai arsuri, cicatrici sau zgârieturi în apropierea arcadei oculare;

  • ai diverse afecțiuni ale pielii care se manifestă și în zona sprâncenelor.

Îți dorești un chip mai luminos și o redefinire a sprâncenelor? Încearcă și tu laminarea!

Sursă foto: Shutterstock
Despre admin 6661 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.