Cardul național de asigurări de sănătate va fi digitalizat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cardul de sănătate va suferi modificări importante, potrivit anunțului făcut de Bogdan Ivan, Ministrul Cercetării și Digitalizării. Schimbările fac referire la sistemul utilizat de card, care ar urma să fie refăcut integral.

Cum va fi modificat

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Bogdan Ivan, aduce în atenție modificări semnificative în ceea ce privește sistemul cardului de sănătate. Se preconizează o reconstrucție totală a acestuia, cu includerea într-un portofel electronic, conform declarațiilor ministrului Digitalizării.

Acesta a subliniat că sistemul actual este construit pe o tehnologie învechită. De asemenea, conform ministrului, eforturile depuse de CNSAS au condus la economisirea a 100 de milioane de lei din PNRR.

„Am găsit o soluție tehnică pentru a salva acest proiect. Acum, dacă nu mă înșel, este în procedură de achiziție publică. Și va fi refăcut cap-coadă”, a precizat Bogdan Ivan.

Conform declarațiilor ministrului, cardul de sănătate va fi accesibil în format electronic, direct de pe telefon, la fel ca un card bancar.

„Va fi foarte trasabil totul, adică nu se va putea să-ți fie prescrisă aspirină de 10 ori într-o zi și să fie și decontată. (…)

Va fi totul trasabil și transparent, ca să se știe ce se întâmplă cu banii statului român, plătiți de oameni prin taxe și impozite”, a explicat ministrul.

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.