Capcana electorală

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În mod neoficial, România a devenit o colonie în care, sistematic, alegerile sunt astfel dirijate, încât să simuleze democrația. La capătul lor, ne trezim că alegem nu pe cine vrem să alegem, ci pe cine trebuie ales.

Și în niciun caz administratorii „democrației” din România nu doresc ca la butoane să existe persoane care să le scape de sub control. Nu ar fi în interesul marilor corporații și nici a guvernelor tutelare.

Și aici intervine jocul Autorității Electorale Permanente.

Mai sunt doar câteva zile până când vom avea în regim de comasare alegeri locale și europarlamentare. Urmează până la sfârșitul anului celelalte runde de alegeri. În principiu și în logică democratică, toate sunt importante.

Dar și în logică colonială. Sunt în drept să suspectez „jocuri” premeditate, care se fac în pregătirea falsificării alegerilor.

I. V. Stalin, părintele imperiului sovietic, „părintele popoarelor”, cum era el supranumit, a spus-o pe șleau: „Important nu e cine alege, ci cine numără”. În această logică, să vedem cine și cum va număra voturile românilor.

Somez Autoritatea Electorală Permanentă ca, în colaborare cu Institutul Național de Statistică, să răspundă de urgență la câteva întrebări cheie:

1). Câți români cu drept de vot, adică persoane care au împlinit 18 ani, vom avea la fiecare rundă de alegeri. Răspunsul la această întrebare permite și un mic coeficient de eroare, dat de numărul deceselor care vor interveni.

2). Câți alegători avem în total în țară, dacă-i luăm în calcul și pe străinii din țările UE care și-au stabilit domiciliul aici.

3). Câți alegători avem în diasporă, numărul acestora urmând să fie ponderat ținând cont de raportul din anii trecuți dintre cei care s-au prezentat la ambasade, la consulate, la celelalte centre de votare deschise în străinătate, și numărul acelora care au preferat să stea acasă.

Dacă nu ne sunt puse la dispoziție aceste cifre, cărora desigur ar fi de preferat să le fie adăugate și alte informații, sex, ocupație etc., atunci putem să ne așteptăm bine-merci ca și de această dată alegerile să fie fraudate.

Dacă Autoritatea Electorală Permanentă este dispusă să nu mai lase loc la prea multe suspiciuni, ar mai fi necesar ca până la 9 iunie, când au loc alegerile locale, să mai informeze opinia publică referitor la numărul de cetățeni cu drept de vot din fiecare localitate.

Astfel încât să nu ne trezim, așa cum s-a întâmplat atunci când au fost depuse listele electorale, că vom avea mai mulți votanți decât cetățeni.

Ceea ce este straniu e că niciun partid dintre cele care se pretind a fi democratice nu a bătut până azi cu pumnul în masă, solicitând cuvenitele clarificări.

Și în încheiere îmi permit să întreb Autoritatea Electorală Permanentă cum explică faptul că, în absența desemnării candidaților prezidențiali în țară, au răsărit numeroase mega-panouri, promovându-l, vorba lui Rareș Bogdan, pe „întâiul ostaș al țării”, în poziția de candidat la Cotroceni. Sau, mă rog, sugerând acest scenariu.

Sorin Roșca STĂNESCU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.